onsdag, april 27, 2011

Ukens mantra!

Påsken er over, vinteren, våren og kaldværet er over (håper vi). Det er på tide å begynne å planlegge å ta av seg litt klær. Pakke seg ut av skjerf, luer, vintersko og stilongs.

Dette fører jo med seg at en må tenke litt annerledes... En må klargjøre, forberede og "preppe" kroppen for andres beskuelse.

Og når jeg nå nesten han fjaset meg ferdig om dette så kommer jeg øyeblikk til poenget. Ja, altså ukas, kanskje flere uker fremmovers mantra!

Det er ganske enkelt og det går så her:


IKKE spise sjokolade!!


Jeg gjentar det igjen og igjen og igjen for meg selv. Jeg sier det høyt til andre, stille til meg seg og innimellom så sier jeg det jammen høyt til meg selv også. :D

Har du et mantra som hjelper deg i hverdagen?


Foto lånt fra Aftenposten.no

mandag, april 25, 2011

Påsken 2011

Var en deilig påske! Sol, fri fra jobb, MASSE mat og snop! Kan en be om så mye mer? Ja og så var det jo selvsagt familien da... ;)

Vedlagt følger noen øyeblikksbilder.

 Mor viste meg de ulike stegene i heklede sitteputer. Først hekle, så tove i vaskemaskin. De ble veldig fine! :)

Siven mobber katten som VIL INN!

Mors DEILIGE hage!

Mer hage
 
Sol, bok, ostekake og musikk. Hva mer trenger en?

Bare tær i sola.Ja, alt i alt var det en deilig påske! :D

Elskere

Ja, du kvapp litt nå?! ;)

Kan si at innlegget trolig er langt mindre spennende enn det tittelen skulle tilsi. Jeg har ikke plutselig tenkt å legge ut om privatlivet hvis det var det du trodde.


Nei, det jeg sikter til er den norske dramafilmen Elskere. Den snublet vi tilfeldigvis over på NRK2 i kveld. Både jeg og min mor ble sittende å kikke med undring i blikket og stadig knising. Etterhvert måtte vi også innrømme at til å være norsk film, laget i 1963 så var dette faktisk BRA. 

Det rare er jo at ingen av oss har hørt noe om denne filmen før. Nå skal vi ikke påstå at noen av oss er voldsomt bevandret i norsk film, men ofte så har en jo i alle fall hørt tittelen. Så var ikke tilfellet her.

Som kanskje bildet over hinter til så var Wenche Myhre med her. VELDIG ung og uskyldig, men helt klart seg selv. 

Hvis en skal si noe om hva den handlet om så er ikke det så lett å formulere i ord. Det gikk mye i mellommenneskelige forhold, kjærlighet og ikke minst bygdedyret.

George Fant

Filmen var merkelig, rart, spesiell og på en måte fasinerende. Hvis du ønsker å sitte som et spørsmålstegn i 97 minutter så er det bare å sette i gang! :D

søndag, april 24, 2011

Kattestreker

Har du sett denne?


I morges dro katten her i huset en sånn. Ja, hun brukte ikke balltre, men metoden var ellers den samme. 

Jeg sov. Katten ville at jeg skulle åpne døren for å slippe henne ut. Katten har tydeligvis prøvd å vekke meg en stund, uten å lykkes. Til slutt finner hun den mest "bråkete" stolen i rommet og trekker klørne mange ganger kjapt og hardt over stoffet. 

Siv bråvåkner, pusen sier; "Mprrrrmmm!" og styrter mot døren. Blikket sier; "Ut?".

Det er jo ikke annet å gjøre enn å være døråpner da...
30 sekunder etterpå vil hun inn igjen...

lørdag, april 23, 2011

Forventning.....


En blir aldri for gammel til å få påskeegg av sin mor... :D 

Brødrene må lete etter sine, men jeg... jeg har fått mitt, men ikke åpnet enda. Var det ikke Ole Brumm som sa, når noen spurte; "Når er honningen best?".... at det var "Rett før."?

Jeg venter litt til jeg... ;)

fredag, april 22, 2011

Påskegul ostekake

Det flyter ikke med påskepynt her i huset, men litt gult må en jo omgi seg med. I mitt tilfelle ble det en gulgul ostekake av den enkle sorten.

Denne kan du lage helt uten steking i ovn. Det er bare å blande sammen og la det hele stivne, men det må gjøres i flere omganger.


Til en form på ca 20 cm trenger du:
 • 230 gr Digestivekjeks
 • 130 gr smør
 • 100 gr Philadelphiaost
 • 100 gr Tine kremost med mandarin og ananas
 • 100 gr melis
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 beger lettrømme
 • 3 dl kremfløte
 • 2 pk sitrongelé (dersom du ikke ønsker gelélokk trenger du bare én)

Smelt smør, knus kjeksene og bland dette sammen. Sett en rund springformring på ønsket fat og fordel kjeksblandingen godt utover. Press det hele godt sammen slik at det danner en hel bunn i formen. Avkjøl i kjøleskap mens neste steg klargjøres.


Lag den ene boksen med gelé, men kun med halvparten av vannet. La denne avkjøle, men ikke stivne.


De to kremostene blandes sammen med melis, vaniljesukker og rømme. Stivpisk rømmen og bland den og avkjølt gelé inn i osteblandingen. Blad godt slik at geléen er jevnt fordelt. 

Hell det hele over kjeksbunnen i formen og sett den til kjøling.

Dersom du ikke ønsker gelélokk så er kaken nå klar når den er stivnet. Bør stå over natten. Uten lokk kan den med fordel pyntes med kiwi eller annet du måtte ønske.

Jeg laget med gelélokk. Da ble den litt ekstra "påskete". For å få den på lar du først kaken stivne ca en time. Kok så opp geléen i henhold til det som er oppgitt på pakken og la denne avkjøle. Kjenn etter at kaken er stivnet godt før avkjølt gelé helles forsiktig over. Ikke hell for fort da dette kan lage "hull" i kaken.

Skal du ha gelélokk MÅ springformringen være tett. Ellers vil geléen renne ut. Et ekstra tips hvis en lager gelélokk... IKKE pynte med kiwi! Da bare "smelter" geléen.... jada har gjort det.. (skulle ha med kake til forlovelsesfest).

Her i huset har det vært kake både til dessert, frokost og småmat innimellom.... Nå er den snart borte, men i morgen er butikkene igjen åpne og da kan en handle inn til nye godiser. :D


Løse tanker...

Foto: Davide Restivo
Leve først...tenke når en sitter stille en sjelden gang. Viktig å ikke la balansen skifte for mye.

torsdag, april 21, 2011

Kjøttkaker i brun saus etter mors oppskrift

Påsken er enda i sin spede begynnelse, men magemålet er drastisk utvidet allerede. Det er spising fra morgen til kveld her i huset, men en klager vel ikke av den grunn?

Innimellom sløving, tv-serier, småprat og hagesitting er det mat i alle former og varianter. Det ble forresten ikke så mye hagesitting i dag før dis og tåke overveldet solen. Vi håper på bedre tider, når en tenker værmessig, i løpet av helgen.

Dagens middag er nok en av mine absolutte favoritter. Mor hjemmelagede kjøttkaker! :D


Kjøttkaker til ca 3 personer: 
 • 400 gr kjøttdeig/karbonadedeig
 • ca 1  ts salt
 • ca 1 ts grovmalt pepper
 • ca 2 toppede ss potetmel
 • ca 2 dl vann

Bland kjøtt og salt godt før du blander resten oppi. Bland i alt potetmelet før du sper med vann litt etter litt.


Lag passe store kjøttkaker med en spiseskje. Rull dem i håndflaten til de blir fine og runde. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver kake slik at det ikke klistrer seg.


Stek kakene til de er brune på alle sider. Ta stekepannen av varmen og la kakene stå under lokk til sausen er klar.

Saus:

Smelt smør i en stekepanne, bland i nok hvetemel til å få en god blanding.

Rør godt til det er brunt ca 5-10 minutter.

Tilsett vann litt etter litt. Rør godt mellom hver gang. Spe til riktig konsistens og la koke i minimum 10 minutter. Kan gjerne stå så lenge som 30 minutter, for at smaken skal kunne sette seg skikkelig. Smak til med salt og pepper mens den koker.

Ha kjøttkakene oppi sausen og la de trekke i ca 5 til 10 minutter.

Server med erter, ertestuing eller grønnsaker etter ønske. Noen ønsker selvsagt også tyttebærsyltetøy.

Selv går jeg for den enkle versjonen, bare med erter, men i tillegg skal potetene moses skikkelig godt i et hav av saus! We all have our ways! ;)

Mellomrett...

ETTER frokost, lunsj, middag, kaffe og fruktsnacks, men FØR mer frukt, kveldsmat OG kake fikk jeg reker! :)


Det å sitte forran TV'n med en bolle reker på fanget, spise de rett ut av skallet, HELT uten tilbehør, er ekstravagant. :D

En har et helt OK liv her for tiden..... men tynn blir en ikke....

onsdag, april 20, 2011

Goodbye Bergen!

I dag var det en deilig dag i Bergen. Sol, ikke noe vind og varmegrader i tosifret. I dag forlot jeg Bergen by for de mer landlige omgivelser på Tysnes. Satser på at været holder seg og at jeg virkelig får nyte hagen her. Hage er jo mangelvare i mitt byliv. Det blir nok DEILIG det også!

Under vedlegges noen bilder jeg tok på min vei gjennom byen tidligere i dag. Solværet viser nok gjerne ikke så godt, men LOVER at det var sol altså! ;) 

Etter å ha blitt varmt mottatt i heimen hos mor så bar det rett i kakebakingen. Under ser du bildet av kaken mor laget til utlodding. Her er den ikke helt ferdig. Legg også merke til komposisjonen med fin gul bøtte i bakgrunnen! :D


Her er den etter pynting. Det ser nesten ut som om mor har vært litt på en snurr mens hun løp avgårde med pyntegeleen. ;) Men så var ikke marspinahjertene mine heeeelt i vater de heller. Jeg vil uansett tro at denne smaker godt.


Her kommer det ingen bilder av gule kyllinger og annen årstidsriktig pynt. Slikt driver vi ikke med her hos oss.

Nyt påsken alle sammen!

(Det ble litt shopping i dag, men det kommer senere.)

mandag, april 18, 2011

Sukkerfri uke - resultat

Det gikk ikke....

Det hele gikk veldig fint, veldig lenge, men så skulle jeg på kino..... En kan jo ikke gå på kino uten å spise litt godis!


Dog var bruddet relativt lite, bare to stenger med heksehyl ble inntatt.

Filmen var god da! ;)

Det innrømmes at sukkerfrihet ikke var det mest vanskelige jeg kunne gitt meg ut på. Tror nok at fettreduksjon i kosten ville bydd på større utfordringer. Det får bli et prosjekt for fremtiden. Eller kanskje ikke...

God påske folkens! Spis snop eller potetgull hvis du vil, men husk at du skal kose deg!

søndag, april 17, 2011

The King's Speech

Ved begynnelsen av denne helga, som skulle vise seg både å bli svært koselig og noe ubehagelig på en gang, var jeg på kino. En kinodate kan en si, og det er jo alltid gøy uansett hva en ser, men denne gangen fant vi faktisk også en severdig film.

Kavaléren hadde valgt filmen og jeg hadde egentlig ingen forventning i forkant her. Det er ofte det beste har jeg funnet. Høye forventninger fører ofte til skuffelse og lave forventninger fører gjerne til at en ikke går og ser filmen.


Kongens tale, som den heter på norsk, handler om perioden der prinsen, som så ble Kong George VI, plutselig står overfor det faktum at han skal bli konge i steden for sin bror. Hans bror forelsket seg i en dame som hadde vært gift før og så skilt seg 2 ganger. Hans forhold til denne damen førte til at han måtte abdisere og gi kronen til sin yngre bror i steden.

Kong George VI stammet ganske kraftig og slet fælt med å holde taler. Dette er jo selvsagt noe som ikke passer så godt med det å være konge. I løpet av filmens gang får en et godt innblikk i alle slags rare behandlingsmetoder for stamming i tillegg til en varm følelse for den stakkars prinsen og hans familie.

Terapauten Lionel Logue, spilt av Geoffrey Rush, står for humorinnslagene i filmen. Fornøyelig rolle, men med skarpt og moderne blikk på terapi.


For de som ikke har så veldig stor interesse for britiske kongehus, men som befinner seg i den kvinnelige overbevisning, så lokker filmen også med kjekkas i hovedrollen....


Colin Firth får en jo helt klart ikke vondt i øyene av.... ;) (Selv om T har rett når hun hevder at han kanskje var eeeenda litt kjekkere for 10 år siden)

For mennene har de lagt inn Helena Bonham Carter i en litt annen rolle enn det vi er vant med fra Harry Potter. :D


Så totalt sett? Severdig film. Lett underholdning, litt historie og noe humor. Passer til de fleste vil jeg tro.

onsdag, april 13, 2011

Gul og GOD!

Det har blitt mye vininnlegg i det siste, men det må nesten bare tas etterhvert som en kommer til opplevelsene.

I dag er det en HVITvin som står i fokus. Det har stort sett vært de røde som har fått oppmerksomhet hos meg, men så er nå Amarone fryktelig godt da! :)

Men det var kveldens gjest også. Han lå stille og rolig i kjøleskapet mitt. Gjorde egentlig ingen fortred. Ikke en gang spinaten klaget på denne naboen. Og som alle vet så pleier Herr Spinat være noe "spesiell".


Men i dag måtte han til pers. Den søte lille mannen det er snakk om i dag kan du se over. Deilig gullgul, syrlig, lime, fruktig og en helt masse fine ting som jeg ikke klarer å beskrive.

Tror jeg nøyer meg med å si GOD! :D

P.S. Det er dag 3 av sukkerfri uke. Det gå bra, men så er ikke i dag første dag jeg har spist en HEL paprika som snacks på kveldingen... ;)  Takk til Mamman som har gitt meg rare matvaner! :D

tirsdag, april 12, 2011

En helt vanlig tirsdag?

Mens jeg satt med hodet fullt av aluminium og blekemiddel fikk jeg en melding fra kjære T. Hun lurte på om jeg hadde plan for kvelden, eller om jeg ville lage en. Det hadde jeg selvsagt ikke og det ville jeg jo selvsagt.

Middag ble det og Zupperia innfridde som vanlig. Kokkens krumspring er ikke bare en utfordring å si, det er også en utfordring å spise. I alle fall på en sivilisert måte... ;) Anbefales allikevel.....

Siden ikke bare kan gi seg etter en middag så trasket vi videre. Det var litt uklart hva vi skulle, men merkelig nok ble det shopping igjen! ;)

Jeg trodde jeg var trygg, for jeg var nesten sikker på at kontoen var tilnærmet tom. Her skulle det ikke la seg friste nei! Nei..... Gikk ikke helt slik vet du...

T trekker meg inn på Oasis (mens jeg kjemper hardt imot både med nebb og klør...). Kjole til bryllup er målet. Jeg skal kun være med som kritiker (det er jeg flink til å være). Dessverre er det sånn at mens T er i prøverommet så MÅ jeg jo bare kikke litt. Og den som kikker den ser.... og den som ser den finner! :D

Jeg fant denne: 

 
Og siden kontoen viste seg å ikke være HELT tom så måtte den jo bare være med meg hjem! :D Deilig, mykt skinn!

Ellers kan jeg melde at jeg lurte rødstrømpen T inn i, ikke mindre enn, TO rosa kjoler i dag! :D Jammen er jeg flink! Rosa er helt klart ikke en av hennes favoritter... En av de kan du se under.

FIN!

Kjæresten til T fikk bilde per MMS, men var ikke overbevist. Disse mennene vet jo ikke hva de snakker om. Meeeen selv om jeg syns denne var supersøt så ville jeg nok ikke sittet her og skrevet dersom T hadde bestemt seg for å ta med seg denne hjem. Da hadde jeg ligget besvimt på gulvet i butikken enda.... :)

Det var alt for i dag. Vi så selvsagt flere spennende ting på vår vei, men en kan jo ikke ta bilder HELE tiden!

Sov godt alle sammen!

Sukkerfri uke - dag 2

Ja, da var dag 2 av sukkerfri uke gjennomlevet. Jeg har klart meg ganske bra, men ikke helt perfekt.. Det er mye psykologi involvert i dette å nekte seg selv noe. En får bare SÅ mye mer lyst på noe søtt når en ikke skal spise sukker.

I hurten og sturten mellom jobb og frisør MÅTTE jeg innom bakeren for å finne noe mat. Det ble en rosinbolle.... Heldigvis var frisøren klar før tiden og jeg fikk bare spist en liten bit av den. Resten kan du se under. Det er viktig å ha bildebevis! :D


 Jeg spiste også en hel boks med røde druer. HELE 500 g! Frukt er sunt sant?!? :D

mandag, april 11, 2011

Sukkerfri uke?

Chrissan har begynt på nytt prosjekt! Det er snakk om en sukkerfri periode fra i dag av og fremmover. Jeg var veldig i tvil om jeg skulle melde meg på denne, for jeg er vel som mange andre... det jeg ikke har lov til å spise blir også det jeg har mest lyst på.


Sånn som i skrivende stund så hadde jeg nok GLADELIG tatt imot en bøtte Dream lakrisis. Bare til meg sier du? Jom, jom og borte hadde den vært! :D

Men jeg skal prøve....

Jeg må jo selvsagt definere hva jeg skal droppe da.. Og naturlig nok blir jo alt snop utenkelig, ingen sjokolade, ingen is, ingen kaker, ingen tebrød med rosa glasur (den hvite er ikke noe god så den trenger jeg ikke tenke på), ingen muffins, ingen pikekyss, ingen, ingen, ingen....

SULTEN! Eller noe sånt. :D

Wish me luck!

Det er ikke så greit å være høne....

I alle fall ikke en bergensk en. :D

Nedtur....

Innimellom OFTE sjekker en hvor mange som har vært innom bloggen, hvor de kom fra og hva de har søkt på hos Google for å komme til deg.

Stort sett så er det ganske vanlige ting som gjør at folk kommer til meg. Det er ofte navnet på en artist som jeg har vært på konsert med, eller postet noe musikk fra. Ellers en del matretter og slikt. Jeg humrer alltid litt når jeg ser at folk faktisk har søkt på Gullars suppe.

Men så er det de gangene det ikke er så morsomt da..... I dag fant jeg ut at noen har søkt på orker ikke livet og så valgt å komme til meg...

Hva skal en si?

søndag, april 10, 2011

Feit?

`Ja, det kalles det jo gjerne....


Eller fet om du vil. Hva med blubben, overvektig, kvapsete, tykkfallen, rund i kantene, lubben eller kanskje bare småtykk? Noen vil også si velnært, frodig, solid, omfangsrik, diger eller tettbygd. Det finnes mange flere!

Hvilken bruker du?

Min favoritt, i dag, er konveks!

Søndagskaffen!

Deilig, mørkbrent, hjemmebrygget, melkeskum og sjokoladetrø. Mmmmmmm!


Hvordan ser søndagskaffen din ut?

lørdag, april 09, 2011

Misunnelse. :)

Sitter hjemme i sofaen med en deilig flaske amarone. Koser meg virkelig her jeg sitter og hører på vaskemaskinen som gjør det den skal. Det er helg, tidlig kveld og alt er egentlig bra. 


Så tikker det inn en melding fra noen venner som er i Danmark. I dag har de spist på Noma og de sender skrytebilder.... 


Det over er visst en del av meny på 7 retter + annet smått + vin. Retten over er rekonstruert apple crumble står det i meldingen..... 

Siven er misunnelig! :)

Neon Trees - AnimalHva venter du på?

Fredag og ny favorittvin!

Det var fredag i går. Litt ut på ettermiddagen ble det avtalt at jeg skulle møte en venn til middag. Sushi stod på menyen på Nama. Der fikk vi en litt for søt Cloudy Bay Sauvignon Blanc. Ikke SÅ god til sushi, men veldig bra til desserten. ;)

Under middagen ble det avtalt at det skulle drikkes litt mer vin. Egentlig en veldig vanlig fredagsutvikling, men det hindrer jo ikke at det ble veldig koselig. :D Turen gikk videre til Pergola Mat & Vinbar. De har verdens vanskeligste vinkaraffel, men mye god vin og litt småmat å spise til også. 

Der fikk vi først en veldig passende amarone. Da jeg ble spurt hva jeg ville ha var alt jeg klarte å prestere; "Plomme!". Modifisert da til "redusert plommesaus" etterhvert. En kan ikke alltid være like veltalende sant? K kom tilbake med flasken som du ser under. Veldig god!


Utover kvelden dukket det opp noen flere venner og i tillegg fant jeg en ny favorittvin. Myk, rund, vanilje, lær og solstikkbær (vi klarte ikke å bli enige om det var umoden solbær, stikkelsbær eller rips inni der).

Helt klart en som kan drikkes igjen! 

Jeg må selvsagt innrømme at vi trolig drakk vinen i feil rekkefølge, men slikt kan en jo ikke vite når en ikke er ekspert. Vi nyter så godt vi kan vi! :D

Takker til K, K, H, JH og R for fin kveld!

Nå gjenstår det å se hva dagen og kvelden bringer av aktiviteter, men før det skal det nytes frokost! Hmmmm, eggerøre tror jeg! 

Håper dere får en fin helg alle sammen!

torsdag, april 07, 2011

Hva er det med menn....

... som gjør at de NEKTER for at de har kjæreste? "Venninne" kaller de det! Gjerne helt til dama har flyttet inn!

I det siste har jeg opplevd dette flere ganger. Gutter i sin beste alder som møter en koselig jente som de liker bedre enn jenter de ellers har noe med å gjøre. De går på tur sammen, på fest og på byn sammen. De sover sammen, spiser middag med og reiser på ferie med "venninnen".  De har felles bilde på facebook (gjerne kyssende), men de insistere på at det er IKKE en kjæreste! Neida, det er en venninne....


Dustete!

Kan noen forklare meg hvor dette kommer fra?


(Og til de som lurte.... det er ikke jeg som er "venninnen" her)

onsdag, april 06, 2011

Music is worthless, unless it can
Make a complete stranger
Break down and cry

tirsdag, april 05, 2011

ER det bare meg....

...som syns at denne reklamen (se under) er noe av de skumleste som går på tv for tiden?


Jeg må lukke øynene hver gang "bestefar" begynner å synge. Grøsser like mye hver gang og blir aldri helt fortrolig med den der jeg... 

Kan ikke tenke meg at noen barnebarn vil syns at det der er noe koselig! Fysj!

Hva får deg til å grøsse i dag?

mandag, april 04, 2011

Ting som er mer enn ting...

I dag satt jeg i sofaen min å kikket litt på tv. Dette er noe jeg gjør ganske ofte, men dessverre er det ikke veldig ofte jeg klarer å switche innom noe som faktisk inspirerer. Det var ikke spesielt dypt i dag heller, men tankene svirret plutselig. Spørsmålet som ble stilt var: Hva er din favoritt-ting?

Jeg må jo ærlig innrømme at tanken gikk ganske fort til puta (jeg er VELDIG glad i å sove), men så gløttet jeg tilfeldigvis bort på bordet og der lå det en liten ting som jeg setter veldig stor pris på. Ikke fordi den gjør det den er laget for å gjøre, fordi den er pen å se på, fordi den koster masse penger eller fordi den gir meg status på noen måte, men rett og slett på grunn av hvor den kom fra.

Tingen jeg snakker om er en liten iPod. En shuffle tror jeg den kalles.


Pitteliten sak som jeg ALLTID har med meg. Den er blitt litt slitt i kantene av det.... Den serverer meg deilig musikk hver dag, uansett hvor jeg er og hva jeg driver med. Den gjør daglige bussturer levelige og bråkete arbeidsdager overkommelige.

I de årene jeg har hatt den har den trofast gjort det den skulle gjøre, til tross for stadig sviktende ekstrautstyr. I dag måtte den få nye ørepropper (IGJEN).


Men som jeg såvidt nevnte over så er det ikke funksjonen som gjør denne tingen spesiell for meg. Det er opphavet. Det hadde seg slik at jeg fikk denne lille iPoden i gave av en veldig god venn, den samme dagen som verden bestemte seg for å ta han fra meg. Av alle ting han gav meg var dette den siste, og jeg tar ekstra godt vare på den av denne grunn.

Stadig i tankene.............