torsdag, juni 30, 2011

Telefonen er kommet!

Ja, det er ikke så mye mer å si om det. Jeg koser meg!!!!


Jeg har brukt den siste timene på å logge på alle typer kontoer, sett opp bakgrunnsbilder, lagt til kontakter og telefonnummer og så har jeg brukt en stund på å lære meg å skrive SMS med swype-tastatur. Nytt og GØY.

  

Swype består egentlig i å skrive tekst uten å løfte fingeren mellom hver bokstav. Du bare trekker fingeren over bokstavene, stopper bare såvidt på de bokstavene du vil ha og så gjetter mobilen hvilke ord du prøvde å skrive. Det fungerte overraskende bra!

Selv har jeg bare testet ut dette på noen få meldinger, men for min del så virker det ganske genialt, dog det er viktig å huske å endre ordbok når en skrifter fra ett språk til ett annet.... ;)

Jeg husker fra da jeg var liten at alle elektroniske dibedutter kom med instruksjonsbøker på størrelse med telefonkataloger. Det gjør de ikke lenger....

Denne SUPER avanserte dingsen har en miniliten hurtigstartguide på hele (!) 23 sider, hvorav de siste 9 inneholder forskrifter om hvordan den skal pleies, oppbevares og kastes (når den har vært mistet i gulvet for mange ganger). Her må en visst ty til litt googling etterhvert.

Kortet er på størrelse med et kredittkort....

Uansett - jeg er fornøyd jeg. Har fått lastet inn musikk så nå har jeg endelig mulighet til å holde meg våken på bussen igjen. Jeg kan også vandre gjennom Bergen by uten å måtte prate til folk jeg ikke kjenner (det er utrolig hva folk får seg til å si når en strener forbi og prøver å se opptatt ut).

Ja, var ikke dette en grundig omtale så vet ikke jeg...

Håper dere har det fint alle sammen!

onsdag, juni 29, 2011

Dagens dikt - Nils Ferlin - Du har tappat ditt ord

 
Du har tappat ditt ord och din papperslapp,
du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet.

Vad var det för ord - var det långt eller kort,
var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu - förrn vi föser dej bort,
du barfotabarn i livet.


Ord og bilde hentet her

mandag, juni 27, 2011

Dagens artist - Melissa Horn

I dag er jeg hjemme med vondt hode og vond nakke. Kom ikke ut av senga uten litt pillehjelp. Horisontalen er dermed preferert kroppspositur.

På slike dager trenger en noe som kan underholde, men som ikke har noen skarpe kanter. 


Melissa Horn byr på rund, myk, behagelig musikk. Helt kantfritt.Dessverre er denne musikken så myk at den ikke overdøver de snille mennene utenfor vinduet som borrer med slagdrill i murvegg og bygger stilas. De har det veldig morsomt der ute tror jeg. De ler i alle fall mye - høyt...

Ønsker dere alle en kantfri dag.

søndag, juni 26, 2011

Ny telefon!

Noen stjal jo telefonen min her for ikke så lenge siden. Nå har jeg klikket slik at det kommer en ny til meg snart.

Ja, den er ikke kommet i posten enda, men den er nesten betalt! :D Jeg klarer bare ikke å vente med å dele hva jeg har i vente... (det var en rar setning..)Jeg har altså bestemt meg for en Samsun Galaxy SII. Den kostet mange tusenlapper, men er sikkert verdt det. Den skal uansett betales på rentefri avbetaling så kostnaden merkes jo nesten ikke... 


Kommer tilbake med mer informasjon når jeg har fått satt i SIM-kort og testet litt. Glede seg!!

fredag, juni 24, 2011

Sikle!

Noe på hjertet

Noen premier er bare SÅ bra at en ikke kan la være å prøve seg.

Vesker får jeg aldri nok av og disse er bare FANTASTISKE! 

Min favoritt er:

Libby - Caramel

Håper, håper, krysser fingre og tær i håp om at alle de giwe awayene jeg har tapt nå skal belønnes med renter... ;)

 

onsdag, juni 22, 2011

Hva er galt?

Jeg klarer ikke lese ferdig et eneste blogginnlegg. Hopper fra det ene til det andre, gir opp og jeg skjønner ikke hva folk skriver om.. Forstår ikke...

Ja, ja ny dag i morgen! :D

Andre som prøver seg på falsk positivitet noen gang?

onsdag, juni 15, 2011

Fravær og drittfolk

Ja, det har blitt en stund siden siste innlegg nå. Det har bare skjedd SÅ masse! Og så lite egentlig også.

Jeg kunne fortalt om filmene jeg har sett (siste Pirates og x-men), men nå er det blitt en stund siden jeg så de og da... ja da er det ikke så spennende lenger.

Jeg kunne fortalt om bøkene jeg har lest ferdig, men på samme måte som med filmene så har tiden gjort at litt av entusiasmen over nyheten har gått over. 

Jeg kunne fortalt at jeg har vært til hjelp hjemme hos I. Har malt tak og holdt stige mens han krøp høyt, høyt oppunder takmønet. Men så er det begrenset spennende, for jeg tok jo ingen bilder (selv om jeg hadde utrolig god utsikt til en fin bakende der jeg stod), for jeg har jo ikke kamera lenger.

Og det at jeg ikke har kamera lenger bringer meg til hendelsen som har preget helgen mer enn andre hendelser. Jeg har jo brukt mobilkameraet mitt som kamera jeg, men så var det noen som fant det for godt å STJELE mobiltelefonen min.... Noen plukket vesken min av kroken den han på, ved siden av meg, plukket mobilen, favorittsolbrillene mine og ipoden ut av vesken og la denne på gulvet. De etterlot heldigvis nøkler, busskort, jobbkort og bankkort. Tyven var helt klart ikke tilhenger av kort, men "sympatisk" var det jo å etterlate ting jeg er avhengig av å ha. Uansett skikkelige DRITTmennesker som gjør slikt.

Og jeg var ikke den eneste. Flere opplevde akkurat det samme den kvelden. De har hatt en innbringende kveld disse tyvene. Nå må det anmeldes, sendes skademelding til forsikringen og kjøpes nytt.

Men jeg savner mobilen min!!! Alle avtalene i kalenderen, alle meldingene jeg har spart på, alle bildene jeg har tatt den siste uka... Borte! Det er no dritt å måtte gå tilbake til reservetelefonen og kontantkort fra Telenor.

Ja, ja tror det var det for i dag. Kan på tampen melde at det i skrivende stund smyger seg solstråler gjennom vindusruten. Håper de holder seg til helga, men så vidt jeg husker er det dårlig holdbarhet på solstråler......

torsdag, juni 09, 2011

Dagens sang - Cmon Talk

Jeg er en jente som forelsker meg i stemmer og denne mannen gjør meg helt varm i ryggmargen!


En gang forelsket jeg meg faktisk i en mann fordi han hadde verdens mest fantastiske stemme. Forelskelsen døde raskt da vi møttes....

onsdag, juni 08, 2011

Dagens artist - Chris Garneau

Gode ting kommer gjerne til en helt tilfeldig. 

I dag satt jeg å bladde gjennom noen nye blogger. Snublet tilfeldigvis over en post med en sang av Chris Garneau. Jeg må innrømme at jeg aldri har hørt om han før, men her skal det letes etter flere sanger altså! Rett og slett vakkert, melankolsk og deilig!

"Be happy
Someone could be falling for your smile"

tirsdag, juni 07, 2011

Redsel

Jeg er redd for å bli tatt i plagiat, selv om jeg ikke har kopiert. 

Samme følelsen som redsel for å bli stoppet i tollen, selv om en ikke har med noe en ikke har lov til.

Irrasjonell...

mandag, juni 06, 2011

Oreokake

Finnes det noe bedre enn oreokjeks? Jeg har mange ganger lurt på hva de egentlig har i de som gjør at en bare ikke klarer å slutte å spise... 
 
Siden disse kjeksene nå også er kommet i hyllene i norske butikker så er gleden stor her i huset. :) Det er dukket opp en del variasjoner over temaet oreokjeks også. Noen lager sine egne (dette har jeg ikke prøvd selv siden jeg tror det kan bli vanskelig å forbedre perfeksjon...). Jeg bruker heller originalen i andre ting. 
 
Flere ganger har jeg hatt stor suksess med oreokake. Den er superenkel å få til, men det innebærer noe venting mellom hvert lag. Den må også få stå å stivne en stund etter den er ferdig. Vil anbefale at den får en natt på seg. 
 
Ja, det ble verdens mest uklare bilde, men dere skjønner...
 
Såh, hvordan gjøres dette? 
 
Først trenger du disse ingrediensene:
 
Bunn:
300 gram Oreokjeks
100 gram smeltet smør
 
 
Ostekrem:
200 gram kremost (jeg bruker Philadelphia)
2,5 dl melis
1 boks kremfløte (ca 3dl)
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket

Sjokolademousse:
1 pakke lys sjokolademousse (ferdigpakke)
melk i henhold til det som står på posen
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket

Pynt:
Oreokjeks
Smeltet mørk kokesjokolade (ferdig sjokoladesaus kan brukes)

OG så må du gjøre dette: 

Bunn: Finknus kjeksene for hånd eller i en foodprosessor. Hell i smøret og bland det hele sammen. Ikke knus kjeksene FOR fint. Da blir bunnen en steinhard blokk som gjør det umulig å skjære stykker av kaken. 
 
Sett en kakering (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Hell blandingen i og trykk massen godt ned. Sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekrem: Bland kremost med melis og rør godt. Du vil ha en luftig og kremet blanding. Pisk kremfløten til krem (i en annen bolle) og vend denne forsiktig inn osteblandingen. Ca halvparten av ostekremen helles over bunnen. Stikk grovt hakkede oreokjeks ned i ostemassen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca 30 minutter. Resten av ostekremen oppbevares kaldt. 

Sjokolademousse: Lag sjokolademousse i henhold til anvisningen på pakken. Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. Fordel grovt hakkede oreokjeks i moussen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Etter at moussen er stivnet fordeles resten av ostekremen over sjokolademoussen. Spre biter med grovt hakket oreokjeks over til pynt. Settes i kjøleskap minst en time (helst lenger). Pyntes med smeltet mørk kokesjokolade eller sjokoladesaus rett før servering.

søndag, juni 05, 2011

Helgen full av hjemmeeksamen

Denne helgen har det ikke blitt noen blogging på meg. På fredag klokken 12 fikk vi utlevert oppgavene til hjemmeeksamen. Den skal leveres innen mandag klokken 12. Nå har det seg sånn at jeg ikke jobber særlig godt uten ganske store mengder tidspress. Det må ikke gå så langt at jeg må stresse, men det må være akkurat nok tid. Har jeg mer enn akkurat nok så setter jeg meg ned å venter til det er akkurat nok, eller jeg gjør sånn som jeg gjorde denne helgen... Her kommer en liten redegjørelse.

Fredag morgen hadde jeg fri. Det har en rett på når en har hjemmeeksamen. På vei gjennom byn i morgentimene fant jeg det for godt å gå innom en butikk. En skal jo være godt næret når en skal gå inn i skrivehelger. Kjøpte derfor en Grandiosa! Skal en være student, så skal en være! ;)


Men hvis du er nøye på esken så er den defekt! Det er ingen perforering langs kanten. Nesten umulig å åpne! Sjokk og forstyrrelse!


En måtte jo til med makt for å få åpnet eska jo! Men den kom nå i magen til slutt denne også. Ingen vits i å gjøre motstand. :)

Etter denne kampen fulgte det noen timer med lesing av oppgave, skriving av oppgave og dilling på dataen. Jeg sliter veldig med å bare gjøre én ting om gangen. Må liksom spre fokus litt for å komme meg gjennom skrivingen. Uansett, det ble etterhvert kveld og jeg følte jeg hadde gjort et helt ok stykke arbeid. Da var det på tide med pause (ja en sånn stor en altså, hadde jo hatt mange små pause underveis).

Snille T og K var villige til å ta meg med på middag så på kveldingen så gikk jeg for å møte disse to koselig menneskene. Vi havnet ganske så tilfeldig på restauranten Jacob Aall på Xhibition. Supert sted å spise mat det, hadde det ikke vært for klientellet og veldig travle kelnere. Vi følte oss underkledde og kanskje litt gamle. Det er visst blitt vanlig å gå i dress på byn for ungdommen. Tror de har sett for mye Gossip Girl alle sammen.

Det var også en hel masse KORTE skjørt! En av jentene i KORT skjørt gav oss det litt tvilsomme privilegiet å se godt oppunder skjørtet da hun bøyde seg (MED strake knær må vite) for å plukke opp et glass fra gulvet. Flere ganger bøyde hun seg.... Lite strategisk syns jeg, det var et bord med 6 gutter i 20-årsalderen ved siden av, som sikkert hadde hatt mye mer nytt/glede av det synet. ;)

Men tilbake til poenget.... Vi fikk mat! Og siden jeg fremdeles er på leting etter Bergens beste burger så MÅTTE jeg jo benytte anledningen her også. Som jeg sa... er en student, så er en student.
Jeg fikk en BBQ burger. 


Og K fikk en Jacob Aall burger.


Omtalen har jeg skrevet om her. Det er så mye lettere å holde styr på ting da. :) Etter burger fikk vi vin på Pergola Mat & Vinbar. Fint sted med MYE vin på menyen og litt småmat for den som ønsker. 


Vinen var ikke helt etter min smak, men langt fra vond. Det tar bare litt tid for meg som egentlig liker runde, myke viner å omstille meg til denne som er relativt greit halvtørr (Jeg tror i alle fall det var det mannen bak baren sa....). Og det var fredagen. 

Lørdagen var det opp tidlig for å skrive mere. Ja, helt ærlig så var jeg faktisk oppe klokken 8! Kroppen våknet som vanlig klokken 6 sharp, men det ville ikke hodet være med på. Det får da være måte på! 

Mere skriving, blogglesing, facebooking og tv-titting til jeg fikk telefon og ny middagsinvitasjon. Denne gangen var det I som var ute etter mitt glimrende selskap! :) Og det var jo koselig. Vi fikk middag på en liten thai-restaurant i Håkonsgaten. Thai Away heter den og det er vel egentlig meningen at en skal ta med seg maten, men det var helt greit å sitte der. 5-6 bord hadde de og veldig hyggelig, men sjenert, kelner, som trodde jeg bare snakket engelsk (det er det språket det går i sammen med I). Da han kom og spurte på fryktelig gebrokken engelsk om jeg ville ha engelsk meny så visste jeg ikke helt hva jeg skulle si. Jeg stotret forsiktig, på engelsk (kunne jo ikke bytte nå), at det gikk fint med den norske. Han var nok forvirret. ;) 

Glemte å ta bilde av maten, men det var overraskende godt. Tror nok at jeg har vært litt skeptisk til den restauranten før (helt ubeggrunnet), men det anbefales faktisk. Vi var begge fornøyde da vi gikk. Hjem og filmkveld er stikkordene for forsetningen der. Ja, og så litt Hellboy på PS3. Mangt og mye en skal finne på... ;)


I dag er det søndag. I dag har jeg skrevet ferdig oppgaven (sånn nesten helt) og i morgen skal den leveres. I 3 eksemplarer, per post! Har du hørt noe så dustete? Her har skoler tatt imot oppgaver over nettet i mange år og nå må jeg da altså først printe 3 eksemplarer á 13 sider, stifte de sammen og sende de rekomandert til Oslo. Blir helt varm bare jeg tenker på det... 

Ja, også fikk jeg take away fra Kroathai i dag. Som var sånn passe.


Ja, det var min helg. Har du hatt en fin helg? Har du sett fremmede damers stringtruser? Har du spist studentmat eller drukket dyr vin? Kanskje du har gjort noe annet spennende?

Bergen beste burger - del 3

Da er vi kommet til del 3 av denne serien. Tidligere har jeg skrevet om burgeren på Naboen + Inside og på Verftet.

Stadig på leting. Det virker ikke som om det er noen som helt får til det der med burger. Enten så er burgeren god og tilbehøret kjedelig, eller omvendt. Det jeg har lagt merke til er at det ofte er brødet som trekker ned. Så kanskje jeg ikke leter etter den beste burgeren, men det beste burgerbrødet?

Ja, ja uansett.... Denne gangen var turen kommet til restauranten Jacob Aall på Xhibition. Superfine lokaler med fin takterrasse der en kan sitte ute å spise. Dessverre er kelnerene gjerne noe travle og har 1000 meters blikk alle sammen. Stirrer ut i det fjerne og håper at ingen roper på dem. Oh, well vi fikk nå mat og drikke innen rimelig tid så jeg skal ikke klage. Det var bare litt vanskelig å få betalt....

Det var altså burger som stod på menyen for meg og Kjetil. Jeg kan jo nesten ikke la muligheten gå fra meg når de har hele 3 ulike burgere på menyen.


Hverken jeg eller K er spesielt glade i kyllingburger så da begrenset valget seg til de to øverste. Jeg bestemte meg for en BBQ burger. 


Det var helt klart BBQ saus på denne. Der var også en masse annen saus/dressing som jeg ikke klarte å identifisere, i tillegg til bacon, ost. Selve burgeren var fast, i overkant fast kanskje, men smakte godt (K mente hans smakte karbonade og var overstekt). Grønnsakene var kanskje litt soggy og brødet var av den samme typen som alle de andre. Veldig hvitt og etterhvert mykt fra all sausen og litt svidd i kantene. Ikke for det... jeg så en burger gå forbi meg som var tilnærmet svart i toppen så jeg antar jeg var heldig. ;)K fikk Jacob Aall burgeren som så fantastisk ut! Nydelige farger syns jeg! Den var visstnok også veldig sterk! Det står på menyen at det er med spicy chilli- og hvitløksratatouille, men at den skulle være SÅ sterk at K måtte oje seg flere ganger var det ingen indikasjoner på. Han har ellers fått det samme tilbehøret som meg og var omtrent like fornøyd som det jeg var med min.

Det beste med hele måltidet var nok en gang potetene! Digre båtpoteter som var frityrstekte! NAM!

Jeg tror ikke jeg har funnet en vinner i denne konkurransen helt enda, men vi var helt klart mette da vi var ferdige. Jeg var vel på grensen til ubehagelig mett også, så en kan godt være sulten før en inntar denne porsjonen. :)

Har du tips til hvor jeg kan lete etter gode burgere?

onsdag, juni 01, 2011

Unending Love
av Rabindranath Tagore

I seem to have loved you in numberless forms, numberless times...
In life after life, in age after age, forever.
My spellbound heart has made and remade the necklace of songs,
That you take as a gift, wear round your neck in your many forms,
In life after life, in age after age, forever.


Whenever I hear old chronicles of love, it's age old pain,
It's ancient tale of being apart or together.
As I stare on and on into the past, in the end you emerge,
Clad in the light of a pole-star, piercing the darkness of time.
You become an image of what is remembered forever.You and I have floated here on the stream that brings from the fount.
At the heart of time, love of one for another.
We have played along side millions of lovers,
Shared in the same shy sweetness of meeting,
the distressful tears of farewell,
Old love but in shapes that renew and renew forever.


Today it is heaped at your feet, it has found its end in you
The love of all man's days both past and forever:
Universal joy, universal sorrow, universal life.
The memverories of all loves merging with this one love of ours -
oAnd the songs of every poet past and forever.

(Oversatt av William Radice)

Når en selv ikke kan skrive så har andre skrevet for en.