søndag, november 27, 2011

Tiden går...

Husker dere denne?


Som jeg skrev om her
I sin spede grønne begynnelse. Lovende, men hadde ikke bevist at det skulle bli noe av ham enda.

Veeel tiden har gått og varmeovnene er kommet på i det ufikse Sivenhjemmet. Den grønne spire har bevist at han hadde en hel MASSE å komme med.


Den er blitt så fin atte!

P.S. Legg merke til den hvite bakgrunnen....for kontrast.

lørdag, november 26, 2011

Ugler - nei ikke i mosen

Selv om jeg stort sett leser mest blogger med tekst og skikkelig innhold så hender det at jeg leser sånne moteblogger. Jeg er ikke så flink til dette med klær, men jeg er ganske opptatt av smykker. I det siste har det vært mye snakk om ugler. Det har vært vist frem uglesmykker, ugleøredobber og ugleringer. Jeg har syns at alle sammen var skikkelig stygge! Jeg har ikke likt en eneste en av de og har vel uttrykt det noen ganger.

Men her om dagen så falt jeg for en ugle jeg også...:Den er så fin! :D

torsdag, november 24, 2011

Hvor mye får jeg for denne?

Denne uka har det vært ett tema som har vært litt ekstra opphetet i Blogglandia. Når fururen rundt Mostue og diskusjonene om amming og rosabloggere og politikere som har pappaperm har lagt seg så er det EN ting som står i bloggedamers hoder.... JULEBAKSTEN!

Det viser seg at det er TOMT for smør i butikkene. KRISE! (Jeg la ikke merke til det jeg..) Og ingen får da bakt de mye omtalte 7 sortene. Dette gjør jo selvsagt hverdagen vanskelig for ganske mange matbloggere. Det gjør også livet noe vanskelig for mange bloggere som ikke er matbloggere. De skulle jo OGSÅ bake. Både jobben, skolen og fotballklubben har vært brukt som alibi til å kunne frotse i smør og sukker. I år ble det tydeligvis bare sukker...

Jeg bortsett fra for de som har lært seg å lage sitt eget smør da...

Så da lurer jeg på (jeg lurer ofte på ting): hvor mye får jeg for min lite brukte smørpakke? Den har stått åpen i kjøleskapet en stund, men tror ikke den er gått ut på dato helt enda. Skal du bruke den med en gang så går det nok greit.Selges til høystbydende!

Linker om smørmangel (bare for å vise at jeg ikke har kommet på denne KRISEN helt selv):

Tomt for smør, hvorfor?

Slik lager du godt smør

Glad i smør? Og lavkarbo

I tilfelle rottefelle

Hurra for smørmangel!

Bekymret for smørmangel?

Lavkarboentusiaster tømmer butikkhyllene for smør

torsdag, november 17, 2011

Å gå er ikke bare å gå - å se er ikke bare å se.

Det finnes mange måter å gå på. Noen går fort, andre går sakte. Noen går beint og andre går noe lengre omveier før de kommer til målet. Noen snubler på flatmark mens andre igjen kan vandre brostein på stiletter uten problem.

Jeg er en strener, en som spankulerer, strekker på beina og skal fra A til B. Jeg ser meg vanligvis ikke rundt. Jeg bare går. Jeg vet hvor jeg skal og jeg kjenner ikke kjentfolk fra ukjenfolk på gangen eller lukta.

Men noen ganger.... noen ganger tar jeg det rolig. Da er jeg gjerne kledd i varmt og med gode sko. Jeg trår på hælene og tar meg tid. Jeg smiler til meg selv og verden, ser folk inn i øynene og kikker skilt og vindusposter.

Jeg har gjerne lagt mitt eget soundtrack på verden. Plugget propper i ørene og lever min egen film. Gjerne denne:Verden er fin på sånne dager. Selv når det regner. Kanskje spesielt da. Når alle ansikter er trukket sammen i grimaser kan jeg smile under paraplyen min. Humre for meg selv av hunden som bare vil hjem. Jeg ser en søt mann og følger ham med blikk og kropp noen meter. Kanskje jeg til og med snur meg.

Det er fint på sånne dager. En lever mer da.

mandag, november 14, 2011

Bokdreperen!

Det har jo mangen ganger blitt nevnt at digitale platformer kommer til å minske lesing av ting på papir. Jeg har alltid tvilt på dette. Det kommer vel alltid til å være slike personer som meg som foretrekker lukten av papir og blekk fremfor plast og metall?

For noen år siden var det mye snakk om at nettavisene ville utkonkurrere papiravisene. Det skjedde jo ikke - eller det har i alle fall ikke skjedd enda. Så snakket alle om at digitale bøker kom til å ødelegge for sine permkledde venner. Dette har heller ikke skjedd. Kanskje en gang i fremtiden.

I dag kan jeg røpe for dere alle at jeg har funnet den ekte bokdreperen!


Denne bokdreperen kommer i form av en app til telefonen og heter Wordfeud! Dette lille spillet, som en laster ned på mobilen har jammen satt helt stopper for bussboklesingen min!

Har du en bokdreper?

lørdag, november 05, 2011

Bergens beste burger - del 4

I går fikk jeg beskjed om at det er gått for lang tid siden sist jeg har skrevet om burgere. Det er ikke det at jeg ikke har spist burger (DET ville vært krise), men jeg har ikke fått skrevet så mye i det siste. Siden Tore ønsker seg mer burger så skal ha få mer burger.

Denne gangen var turen kommet til Barfot i Magnus Barfots gate 5. Med plassering rett ved siden av kinoen burde de trekke en del kunder. Derimot var det ikke helt enkelt å få spist på Barfot. Første gang vi var der ble vi møtt i døren. Klokken var fem på 4 og de hadde tydeligvis ikke åpnet enda (det var ikke mulig for oss å se det, men vi fikk klar beskjed). For det første syns jeg jo det er dumt å låse opp døren før en har åpnet. Har en først låst opp døren og det er 5 minutter igjen til restauranten skal åpne så bør en slippe inn de gjestene som kommer. Vi fikk ganske krasst beskjed om at det åpnet om 5 minutter og vi kunne stå og vente utenfor. Vi gikk et annet sted vi...

Den andre gangen gikk det bedre, men det tok meg 4 måneder før jeg gadd å prøve igjen. Jeg er litt opptatt av service jeg...

Uansett... menyen ser omtrent sånn ut:


Mye godt der altså, men så er jo jeg ganske målrettet når jeg velger på et nytt sted. Sånn i tilfelle jeg ikke kommer tilbake så MÅ jeg i alle fall prøve burgeren. K prøvde forresten rosottoen som det ble skrytt av i BT og var ikke SUPERoverbevist, men klaget ikke høylydt.

Når burgeren endelig kom så den sånn ut:


Veldig lovende! :D 

Jeg må si jeg ikke har så veldig mye å utsette på denne burgeren, men hvis en skal være litt streng... den er litt kjedelig og smakløs.

Jeg liker ideen med å ikke bruke hamburgerbrød, men kjenner vel at dette brødet ble litt "enkelt" til en burger. Det samme gjelder den karamelliserte løken - smakte lite.

Kanskje det hadde vært godt med litt krydder i brødet? Nå skal jeg ikke være helt sikker, men jeg vil anta dette brødet er fra Colonialen - og da er det ikke så mye Barfot får gjort med det...

Ellers er konsistenser på selve burgeren fin - Passe fast og fint stekt.

Et annet viktig poeng er jo at jeg ble mett. Dette var helt klart nok mat for en sulten ulv som meg. Restauranten får plusspoeng for ølanbefaling, god sofa og behagelig musikk. ;) 

Vi har ikke funnet en vinner enda altså. Jeg er IKKE frelst og letingen fortsetter.

onsdag, november 02, 2011

Dag 15 – Kjærlighet

Ja, det stoppet seg igjen for meg. Må bare innrømme at dette temaet... det kan jeg IKKE noe om. Jeg vet i alle fall ikke hvordan en skulle tatt bilde av det...

For meg er kjærlighet mer dette: 


Enn dette:Men når jeg leter i mine bilder så er det eneste jeg finner dette


Også kalt Brennende Kjærlighet. ;)

Negler - noen har, andre har ikke.

Jeg har "bitt" negler hele mitt liv. Jeg skriver "bitt" i hermetegn fordi jeg ikke egentlig setter meg ned og tygger de av. Det er mer snakk om å pille på de til det blir rifter og så rive av neglen. Noen ganger vondt og i alle fall veldig lite pent!

Innmellom er jeg inne i gode perioder. Da ser hendene mine omtrent sånn ut:


Det var verre før. Da jeg var barn og ungdom var det nesten ikke fingre igjen. Jeg har prøvd alt for å slutte. Jeg har malt på ting som smaker grusomt, jeg har brukt neglelakk regelmessig og jeg har limt på falske negeler i masse forskjellige varianter, fra de en fikser selv til de som en får støpt på hos neglemaker. Ingenting virker.

Men.... hvis det en gang hadde virket så ville jeg gjort dette:Jada, jeg vet at det å ha så lange negler ikke er hygienisk eller praktisk, jeg ville vel sikkert gått for noe som var liiiitt kortere, men hadde det ikke vært gøy å kunne gjør sånt? Bare av og til?