tirsdag, desember 20, 2011

Oreokuler

Jada, jeg hiver meg på bølgen jeg. Har sett oppskrift på disse over alt i det siste og til slutt klarte jeg ikke motstå fristelsen lenger! De ser jo bare SÅ gode ut! Og hvis de ser gode ut så kan jeg love deg at de smaker ENDA bedre!

Du trenger: (Blir 20 - 25 kuler)

  • 200 gram naturell kremost (jeg brukte philadelphia)
  • 15 - 20 oreokjeks
  • 200 - 250 gram kokesjokolade (så mørk som du liker - jeg brukte 55 % og syns det fungerte fint)
  • Pynt: Sjokoladestrø, smeltet hvit sjokolade, hakkede nøtter osv osv.

Slik gjør du:

Lag støv av oreokjeksene i en foodprosessor. Hvis du har en del innebygget aggresjon så kan knusing selvsagt gjøres for hånd med dobbel pose og en kjevle, men sørg for at det ikke er store biter igjen.

Bland oreostøvet med kremosten. Jeg gjorde dette for hånd, men hvis du har egnet maskin så bruker du den.

Her sier de fleste oppskriftene at du skal rulle kuler av deigen med en gang. Jeg vil anbefale at du setter deigen i kjøleskapet ca 15 - 30 minutter. Da blir det MYE enklere å lage fine kuler. Lag kulene litt mindre enn du først tenker - sjokoladetrekket bygger en del det også.

Noen foretrekker skje, andre bare hendene - jeg går alltid for latekshansker. 

Når du har laget kuler av hele deigen og lagt disse på bakepapir så settes de i kjøleskap 4 - 5 timer (over natten er best) eller i frysen i 2 - 3 timer.

Når kulene er skikkelig harde så smelter du kokesjokoladen over vannbad. Dypp kulene raskt i sjokoladen og legg de tilbake på bakepapiret eller i fine konfektformer.

 


Pynt: Bruker du sjokoladestrø så må dette på med en gang - mens sjokoladen rennende. Vil du bruke hvit sjokolade så må dette gjøres etter at kokesjokoladen er stivnet.

Oppbevares i kjølig i tett boks. Perfekt til å snike av i løpet av julen!

11 kommentarer:

Elin sa...

Hm.. her har jeg gått glipp av en riktig godbit, skjønner jeg. :-) Ikke så det vanskelig ut heller. Takk for tipset!

Whitebite sa...

ser gode ut!
ser bedre ut enn kaka..

;)

Siven sa...

Mine to mest trofaste kommentere! :-)

Ikke vanskelig i det hele tatt! Jeg fikk det jo til!

Kaka, er fremdeles høyt i kurs her og tar stengt tatt kortere tid, men alt til sitt bruk.

Siven sa...

Mine to mest trofaste kommentere! :-)

Ikke vanskelig i det hele tatt! Jeg fikk det jo til!

Kaka, er fremdeles høyt i kurs her og tar stengt tatt kortere tid, men alt til sitt bruk.

Bondekona sa...

Nemmen hei!!

Der var du igjen!
:)

Jeg lagde sånne kuler ifjor.
Men de ble ikke så fine..

Siven sa...

Jeg er her hele tiden... :D

Det var ikke alle mine så ble så fine heller så de tok jeg med meg på jobb i dag.

Det fine med sjokolade er at den smaker godt selv om den ikke ser så god ut. ;)

Elin sa...

Om de er bedre enn kaka tror jeg neimen ikke jeg tør å lage de altså.. :-D

ja, vi følger med og hopper inn og skriver så fort du gir deg til kjenne her vet du. tjihi. :-)

Tore R. sa...

*smugspise mens Siven sover* ... god helg og god jul :-)

Siven sa...

Elin: de er ikke nødvendigvis bedre enn kaka, men de er litt skumle i og med at en kan snike en heeeele tiden! :)

Tore: Bare å forsyne seg. Mindre kalorier på mine hofter...

God jul!

Bente sa...

Jeg synes disse ser helt vidunderlige ut! Oppdaget dem ikke før nå..men kan de lages etter jul også,eller må jeg vente til neste jul? ;-)

Siven sa...

Anbefales til laging så snart som mulig! ;-)