tirsdag, oktober 03, 2006

First post with Norwegian and English version.

Ja, det var det da... Denne uken er jeg i Oslo. Det regner her også....

Sitter i skrivende stund på Oppegård bibliotek. Koselig nok her. Stille, rolig, gode stoler og ikke altfor langt fra en dagligvareforretning med ferskvaredisk. Det er andre dagen min her nå.

Prøver å jobbe med oppgaven min om Realismen innen amerikansk litteratur. Det er ikke fryktelig spennende, men det var den oppgaven som passet meg best. Regner mer å bruke Huckleberry Finn og Daisy Miller som eksempel tekster. Dessuten må jeg jo lese alt pensumet som kommer neste uke og forsøke holde meg oppdatert og kanskje også forran skjema for en gangs skyld. :) Det er lov å håpe.

Tema for dagen er minority writers og svartes rettigheter på tidlig 19 hundre tall. Booker T. Washington og De Boise er to av de som står på pensumet og som om jeg har stavet meg gjennom. Ikke sikker på hvem jeg er enig i eller støtter. Problemstillingen er kanskje ikke så langt borte selv i dag, men det er ikke en jeg har brukt veldig mye energi på å sette meg inn i. Det er vel noe vi alle kunne ha godt av innimellom, men... Det var tiltaket og interessen da..

Vi får vel alle gjøre så godt vi kan og prøve å se lenger enn nesetippen innimellom. Lykke til ...

Leseplassen kaller. Vi snakkes...
English:

Once again here we are.... I am in Oslo this weekend. It is raining here too.....

I am at Oppegård library atm. Nice enough place. Quiet, calm and the chairs are nice. Not too far from a store with ready made food either.

My second day here, so far. I am trying to work on my paper on American realism in Literature. Not terribly interesting but it was the assignment that suited me best. I think I will use Huckleberry Finn and Daisy Miller as my main texts. On top of writing the essay I have to keep up to date on the rest of the curriculum (spelling anyone?). I will also try to actually get a bit ahead of it for once. :) We can always hope.

Subject for the day is minority writers and black's rights movement in late 20th cent. Booker T. Washington and De Boise are two of the writers I have been reading today. I am not sure which one of them I support or agree with. The problem of minorities is not very far away even today but it is not one I use a lot of time considering. I guess we could all do more...

We just have to try our best... Good luck....

May chair is calling me. I will talk to you all soon.

1 kommentar:

Ingrid sa...

Helluuuu!
Og grattis med blogg! Blir morsomt å følge med på hva du driver med for tiden :) Genial måte å oppdatere hverandre på dette her. Hvilket minner meg på at det jommen er på tide at jeg oppdaterer min egen blogg... Her har vi hatt så mye moro i det siste at det ikke har blitt mye tid til blogging. Men i dag er en litt trist dag... Snufs! Lena dro fra Cape Town etter to måneder... Heidi og jeg sitter på kontoret vårt og trøstespiser kake. By the way, rødhåret internettfyr er fortsatt på plass, så han senest for noen dager siden. Vi blogges! Kozzzzz og klemzzz ;)