Til en person trenger du:
- 1 kyllingfilet
- 1 skive brie
- pepper
- 2-4 lange skiver bacon
- 70 gr broccoli
- 1 gulrot
- 1/2 paprika
- 1/2 rødløk
- 5 blader hjertesalat
- 75 gr ris
Forvarm ovnen til ca 200 grader og sett på vann til risen.
Skjær en lomme i kyllingfileten. Pass på å ikke skjære hull hele veien igjennom. Når osten smelter så vil en gjerne at den ikke skal renne ut. Putt så en skive brie i lommen og brett kyllingen godt rundt. Ha på pepper.
Legg baconskivene på en skjærefjøl med langsidene mot hverandre med litt overlapp. Ha kyllingfileten oppå baconskivene og rull det hele stramt sammen. Stek kylling og bacon lett i en stekepanne til baconet er fint brunet.
Legg fileten i en ildfast form og stek den i ovnen i ca 20 minutter. Sett også ris til koking. Jeg brukte middagsris med villris i dag.
Mens ris koker og kylling steker så lager du til grønnsakene. Skjær alle grønnsakene i passe store biter.
Når det er ca 5 minutter igjen av steketiden til kyllingen steker du grønnsakene i en stekepanne eller wok. I steden for å steke i smør eller olje brukte jeg fettet fra baconet til dette. Når en steker grønnsaker så må en alltid begynne med de tingene som bruker lengst tid. La derfor gulrøttene og broccolien steke sammen med løken en stund før paprika og hjertesalat legges i pannen.
Serveres med rømme eller saus etter ønske. Jeg laget en saus etter innfallsmetoden. Ikke sikker på om jeg vil anbefale denne, men slik gjorde jeg det i alle fall....
Saus:
- 1/2 terning hønsebuljong
- 2 dl matfløte
- 1 dl vann
- 2 ts paprikapulver
- 1 skive brie skåret i biter
Ha alt bortsett fra brien i en gryte og varm det opp. Tilsett brien og la den smelte inn. Smak til med pepper og paprikapulver. La det koke sammen i ca 5 minutter. Dersom det trengs kan den jevnes med maizena.
Nå skal jeg bare nyte dårlig tv og te. Kanskje en liiiiiten sjokoladebit?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar