mandag, juni 06, 2011

Oreokake

Finnes det noe bedre enn oreokjeks? Jeg har mange ganger lurt på hva de egentlig har i de som gjør at en bare ikke klarer å slutte å spise... 
 
Siden disse kjeksene nå også er kommet i hyllene i norske butikker så er gleden stor her i huset. :) Det er dukket opp en del variasjoner over temaet oreokjeks også. Noen lager sine egne (dette har jeg ikke prøvd selv siden jeg tror det kan bli vanskelig å forbedre perfeksjon...). Jeg bruker heller originalen i andre ting. 
 
Flere ganger har jeg hatt stor suksess med oreokake. Den er superenkel å få til, men det innebærer noe venting mellom hvert lag. Den må også få stå å stivne en stund etter den er ferdig. Vil anbefale at den får en natt på seg. 
 
Ja, det ble verdens mest uklare bilde, men dere skjønner...
 
Såh, hvordan gjøres dette? 
 
Først trenger du disse ingrediensene:
 
Bunn:
300 gram Oreokjeks
100 gram smeltet smør
 
 
Ostekrem:
200 gram kremost (jeg bruker Philadelphia)
2,5 dl melis
1 boks kremfløte (ca 3dl)
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket

Sjokolademousse:
1 pakke lys sjokolademousse (ferdigpakke)
melk i henhold til det som står på posen
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket

Pynt:
Oreokjeks
Smeltet mørk kokesjokolade (ferdig sjokoladesaus kan brukes)

OG så må du gjøre dette: 

Bunn: Finknus kjeksene for hånd eller i en foodprosessor. Hell i smøret og bland det hele sammen. Ikke knus kjeksene FOR fint. Da blir bunnen en steinhard blokk som gjør det umulig å skjære stykker av kaken. 
 
Sett en kakering (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Hell blandingen i og trykk massen godt ned. Sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekrem: Bland kremost med melis og rør godt. Du vil ha en luftig og kremet blanding. Pisk kremfløten til krem (i en annen bolle) og vend denne forsiktig inn osteblandingen. Ca halvparten av ostekremen helles over bunnen. Stikk grovt hakkede oreokjeks ned i ostemassen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca 30 minutter. Resten av ostekremen oppbevares kaldt. 

Sjokolademousse: Lag sjokolademousse i henhold til anvisningen på pakken. Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. Fordel grovt hakkede oreokjeks i moussen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Etter at moussen er stivnet fordeles resten av ostekremen over sjokolademoussen. Spre biter med grovt hakket oreokjeks over til pynt. Settes i kjøleskap minst en time (helst lenger). Pyntes med smeltet mørk kokesjokolade eller sjokoladesaus rett før servering.

7 kommentarer:

Whitebite sa...

for å være helt ærlig.. For du vil vel ha min ærlige mening??
Så er jeg ikke så glad i oreo.
Ja! jeg vet, hvordan er det mulig liksom!!?? men datteren min eeeelsker oreokjeks, og oreokake. Og vi har fulle kjøleskapet av kjeksen. Så det er tydeligvis godt.
For meg blir det litt vel søtt.
Og det er jo også litt rart, for jeg elsker jo søtsaker!!
Ikke alltid lett å forstå seg på seg selv.

Alexia sa...

elsker oreokake, nam.

Og oreokjeks. Det er fredagskosen sin det- til minstejenta.

Jeg har laget sukkerfrie oreokjeks, men det er fordi min sønn ikke tåler sukker. Skal ikke påstå de blir helt like, for det gjør de ikke. Men ble gode de og.

Uansett, takk for oppskrift- jeg må alltid lete etter den, nå vet jeg hvor jeg finner den!

Frk.Virrum sa...

Jeg bakte denne for aller første gang til min datters konfirmasjon i vår. Hadde aldri smakt den, men forsto at den var et "must". Og det var den visst. På en blunk var hele kaken spist opp, og de andre 11 kakene på kakebordet skjønte ikke hva som feilte de...alle ville ha oreo!!! Jeg fikk ikke smakt den selv, så jeg aner fremdeles ikke hvordan den smaker..hehe..

Siven sa...

whitebite: Selvsagt vil en ha den ærlige meningen. Alt annet er meningsløst. ;) Gjør jo ikke noe at du ikke liker oreo. Det blir bare mer på oss andre da! ;) Allikevel ganske sikker på at du hadde likt kaken. Kanskje bytte ut oreo med en kjeks du liker?

Alexia: Hva erstatter du sukkeret med da? Syns det der med kunstig søtning er ganske vanskelig. Mange av de er jo langt fra sunne...

Frk. Virrum: Da syns jeg jammen du skal lage en til og sørge for at du får et stykke du også. Kanskje du kan lure datteren til å lage? ;) Oreokake er som å få en kake bare med det gode fyllet og helt uten den kjedelige bunnen.

Marianne (Sakkalo) sa...

Herlig!
Takk for at du deler oppskriften.
♥ Marianne

Fire kaffe sa...

Åh! Nå måtte jeg ta meg en is i ren desperasjon.

Siven sa...

Skulle jo bare lagt deg i steden... ;)