søndag, juni 05, 2011

Bergen beste burger - del 3

Da er vi kommet til del 3 av denne serien. Tidligere har jeg skrevet om burgeren på Naboen + Inside og på Verftet.

Stadig på leting. Det virker ikke som om det er noen som helt får til det der med burger. Enten så er burgeren god og tilbehøret kjedelig, eller omvendt. Det jeg har lagt merke til er at det ofte er brødet som trekker ned. Så kanskje jeg ikke leter etter den beste burgeren, men det beste burgerbrødet?

Ja, ja uansett.... Denne gangen var turen kommet til restauranten Jacob Aall på Xhibition. Superfine lokaler med fin takterrasse der en kan sitte ute å spise. Dessverre er kelnerene gjerne noe travle og har 1000 meters blikk alle sammen. Stirrer ut i det fjerne og håper at ingen roper på dem. Oh, well vi fikk nå mat og drikke innen rimelig tid så jeg skal ikke klage. Det var bare litt vanskelig å få betalt....

Det var altså burger som stod på menyen for meg og Kjetil. Jeg kan jo nesten ikke la muligheten gå fra meg når de har hele 3 ulike burgere på menyen.


Hverken jeg eller K er spesielt glade i kyllingburger så da begrenset valget seg til de to øverste. Jeg bestemte meg for en BBQ burger. 


Det var helt klart BBQ saus på denne. Der var også en masse annen saus/dressing som jeg ikke klarte å identifisere, i tillegg til bacon, ost. Selve burgeren var fast, i overkant fast kanskje, men smakte godt (K mente hans smakte karbonade og var overstekt). Grønnsakene var kanskje litt soggy og brødet var av den samme typen som alle de andre. Veldig hvitt og etterhvert mykt fra all sausen og litt svidd i kantene. Ikke for det... jeg så en burger gå forbi meg som var tilnærmet svart i toppen så jeg antar jeg var heldig. ;)K fikk Jacob Aall burgeren som så fantastisk ut! Nydelige farger syns jeg! Den var visstnok også veldig sterk! Det står på menyen at det er med spicy chilli- og hvitløksratatouille, men at den skulle være SÅ sterk at K måtte oje seg flere ganger var det ingen indikasjoner på. Han har ellers fått det samme tilbehøret som meg og var omtrent like fornøyd som det jeg var med min.

Det beste med hele måltidet var nok en gang potetene! Digre båtpoteter som var frityrstekte! NAM!

Jeg tror ikke jeg har funnet en vinner i denne konkurransen helt enda, men vi var helt klart mette da vi var ferdige. Jeg var vel på grensen til ubehagelig mett også, så en kan godt være sulten før en inntar denne porsjonen. :)

Har du tips til hvor jeg kan lete etter gode burgere?

13 kommentarer:

Whitebite sa...

Den så jo steike god ut (et uttrykk jeg aldri bruker, men syntes det passet akkurat nå) Og er enig i det du sier. Ofte er det brødet som trekker ned.
Den beste burgeren jeg noensinne har smakt er på Fridays i Oslo.
Holymoly!!! og pommes frites som fulgte med..Naaaaaamm!!

(nå ble jeg sulten her, takk skal du pigede ha!)

Siven sa...

Hmmm, vi har jo en Fridays her i Bergen også. Kanskje jeg må sjekke det da.. Det er egentlig ikke et sted jeg går så ofte, men for burgeren så kan jeg vel bevege meg litt utenfor normalmønsteret. :)

Takk for tips!

Ble forresten sulten jeg også... ;)

Whitebite sa...

Jeg håper på at det skal komme en Fridays her i Stavanger!! men må jo bare si at det kan hende vi hadde flaks med den burgeren i Oslo. En vet jo aldri..

Siven sa...

Jeg lover at jeg ikke skal hogge hodet av deg dersom det ikke er supert. ;)

Eirik sa...

Sikkert ikke dumt å sjekke Fridays. Har ikke forsøkt burgeren der, men holder ellers ok standard (på mat). Andre plasser som må prøves er Roll'n'Rock og Bølgen og Moi. Men må innrømme jeg heller ikke har funnet noen voldsomt god burger i Bergen så langt.

Siven sa...

Jeg har spist noen sandwich der før og det var godt. De har en super honningsennep! :D

Roll'n'Rock? Hvor er det? Hmm, må google antar jeg.

Bølgen og Moi står på lista.

Takker for tips! :D

Tore R. sa...

Kanskje Scotsman (altå her i byn, ikke Oslo), http://www.thescotsman.no

Våger du ikke gå alene så må du få noen til å invitere deg ;)

Siven sa...

Takker for tips. Den settes på listen. Det er begrenset hvor mange burgere jeg orker. Det burde gå greit å få noen med, men har ikke problem med å gå alene heller. Har faktisk ikke tenkt på at en kan spise på scotsman.

Anonym sa...

Prøv "The Burger" hos Kafé Yr i Marken. Stor og god og alltid mett.

Siven sa...

Will do! Takk for tipset! :D

Anonym sa...

Du burde prøve burgeren på Roll & Rock i Skostredet 14. Absolutt det oppe ;)

Anonym sa...

Well, I tried Cafe Yr the other day as someone here suggested, and can't recommend it :-(.

While the burger looked nice (seems like everyone in No-way knows how a burger should look, but fail when it comes to taste), there were two main problems.

1. The burger was cooked, not grilled. The meat needs to be seared on the outside to keep all the juices on the inside. This one looked like it had been cooked or something. Burgers should be red and juicy inside, this one was grey and dry.

2. The burger had an identity problem. By putting as much as they could on it (I counted ketchup, aioli, cheese, fried onions and then lost count) it ended up trying to be all sorts of things, and failed at having a clean and obvious identity. There was no main flavor and a complimenting flavor, there were a mess of all different sorts of flavors all competing to be the main one. Not good. Since the meat wasn't prepared right (which should have been the main focus here), all the added stuff didn't help.

A bit of salad, some fresh tomato slices, even paper thin slices of raw onion are fine. Cheese is classic. Mustard also works well with burgers. Even bbq or chili sauce. Just not everything all at once :-/

And yes, the potatoes were excellent. Nobody knows their potatoes like a No-weegian. ;-)

Siven sa...

Thanks for the report! I have more or less stopped looking for the best burger, but there is still hope that one day...

It all seems to come down to the potatoes. And I still hope to find a nice burger bread somewhere.