torsdag, juni 30, 2011

Telefonen er kommet!

Ja, det er ikke så mye mer å si om det. Jeg koser meg!!!!


Jeg har brukt den siste timene på å logge på alle typer kontoer, sett opp bakgrunnsbilder, lagt til kontakter og telefonnummer og så har jeg brukt en stund på å lære meg å skrive SMS med swype-tastatur. Nytt og GØY.

  

Swype består egentlig i å skrive tekst uten å løfte fingeren mellom hver bokstav. Du bare trekker fingeren over bokstavene, stopper bare såvidt på de bokstavene du vil ha og så gjetter mobilen hvilke ord du prøvde å skrive. Det fungerte overraskende bra!

Selv har jeg bare testet ut dette på noen få meldinger, men for min del så virker det ganske genialt, dog det er viktig å huske å endre ordbok når en skrifter fra ett språk til ett annet.... ;)

Jeg husker fra da jeg var liten at alle elektroniske dibedutter kom med instruksjonsbøker på størrelse med telefonkataloger. Det gjør de ikke lenger....

Denne SUPER avanserte dingsen har en miniliten hurtigstartguide på hele (!) 23 sider, hvorav de siste 9 inneholder forskrifter om hvordan den skal pleies, oppbevares og kastes (når den har vært mistet i gulvet for mange ganger). Her må en visst ty til litt googling etterhvert.

Kortet er på størrelse med et kredittkort....

Uansett - jeg er fornøyd jeg. Har fått lastet inn musikk så nå har jeg endelig mulighet til å holde meg våken på bussen igjen. Jeg kan også vandre gjennom Bergen by uten å måtte prate til folk jeg ikke kjenner (det er utrolig hva folk får seg til å si når en strener forbi og prøver å se opptatt ut).

Ja, var ikke dette en grundig omtale så vet ikke jeg...

Håper dere har det fint alle sammen!

13 kommentarer:

Bente sa...

Jeg kjenner at jeg er dypt misunnelig på din nye tlf..jeg har den trauste typen. Som tåler vann og støt og sånn. Meg og rørleggere og ekstremsports-folka liksom. Meg fordi jeg mister. I bekker og bøtter og trapper. Koste meg med innlegget ditt..kan lese det helt til jeg greier å ha en tlf som tåler litt mindre..
Kos deg!

Siven sa...

Jeg skal prøve å miste min i bakken litt sjeldnere fra nå av. ;)

Men nå ser jeg på nyhetene at mobiltelefonen skal kunne brukes som bankkort i fremtiden så da er jeg jo straks utdatert igjen....

Whitebite sa...

aldri hørt om swype! men jeg synes fremdeles touch er vanskelig. Jeg skriver feil hele tiden!! kan ikke lengre tekste i bilen, men det er jo fyfyfy, så likesågreit!

Du får kose deg videre med vidunderet!

Bondekona sa...

Swype?
Takker for alle nye ord..

Og gratulerer så mye med ny dings.
:)

Pia sa...

Swype hørtes avansert ut - imponert over at det funker. Jeg sliter nok med vanlig touch telefon, synes den gjetter ord i hytt og pine...

Siven sa...

Jeg kan sikkert komme mer en mer avansert forklaring på hva swype er senere, men per nå så syns jeg det er praktisk. Og helt klart raskere enn å skrive en og en bokstav.

Jeg synes også gjettingen er bedre enn i vanlig ordbok. Vet ikke om det er fordi ordboken er bedre på denne telefonen, eller om det har noe med metoden å gjøre. Antar det har litt å si at denne ikke gjetter før du er helt ferdig å skrive ordet. Den legger seg ikke i forkan av det en har skrevet og den autokorrigerer ikke heller. Den bare ber deg velge dersom det er flere mulige valg.

Hmmm, lang kommentar. Konklusjon: Fremdesle fornøyd med valger og velger å ikke tenke på hva den koster... ;)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Gratulerer med ny telefon, en ny tidsregning er begynt, :-)

Siven sa...

Elisabeth: Ja! Den har klokke også! ;)

alexia sa...

sliter noe voldsomt med min touchtelefon...men din virket mye kulere!
Gratulerer!

Frøken Anker sa...

TILLYKKE, du har vundet min give away. Hvis du vil sende mig din adresse :-)

Hav en dejlig sommer

Tore R. sa...

"... det er utrolig hva folk får seg til å si når en strener forbi og prøver å se opptatt ut." ... faen, jeg som alltid har trodd at dette fungerer :)

Siven sa...

JA! Jeg blir supersjarmert hvert gang! ;-)

Hva pleier du å si da Tore? ;-)

Tore R. sa...

Jeg er vel egentlig den som haster forbi og forsøker å virke opptatt. Og siden jeg ikke har musikk på ørene må jeg virke ekstra opptatt og bestemt, hehe

Blir jeg snakket til så blir jeg vel litt overlumpet.