For å lage ca 35 kaker trenger du:
- 225 g mykt smør
- 250 g demerara sukker
- 150 g sukker (jeg brukte sukker som har ligget i boks sammen med rester av vaniljestang)
- 2 egg
- frøene fra 1 vaniljestang
- 200 g peanøttsmør
- 275 g mel
- 1 ts bakepulver
- 200 g kokesjokolade, grovhakket
Sett ovnen til forvarming på ca 190 grader.
Både brunt og hvitt sukker blandes med smør og røres så hvitt. Det blir selvsagt ikke helt hvitt på grunn av mengden brunt sukker, men bland det hele godt sammen før du går videre. Skal bli nesten smidig og glatt.
Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hver. Del vaniljestangen på midten og skrap ut frøene med en skje eller kniv. Ha frøene oppi røren.
Resten av vaniljestangen kan legges i en tett boks sammen med sukker. Dette gir veldig god smak til baking. Hvis du ikke vil smaksette sukker kan du spare på vaniljestangen til noe annet du skal lage der du trenger litt ekstra smak.
Ha også peanøttsmør oppi røren og rør det hele godt sammen igjen. Ha så oppi mel og bakepulver og rør til det er lett blandet. Til slutt rører du inn grovhakket sjokolade. Jeg bruker latekshansker og ruller boller av deigen. Legg de på bakepapirkledd plate eller rist og trykk de flate med en gaffel. Stek de i ca 10 minutter.
Veldig gode både til te og med melk! :)
P.S. Det blir veldig mange kaker av denne oppskriften, men den kan jo fint halveres hvis en vil det. Jeg var heldig, fikk T på besøk, men det spørs om noen av disse kakene også må fraktes med til arbeidssted i morgen... :)
2 kommentarer:
De ser kjempegode ut Siven!
Tror nesten jeg må lage de snart igjen jeg også!!
Disse fortjener en del repriser... :D
Legg inn en kommentar