søndag, august 28, 2011

Familiehelg i Austevoll

Denne helga har jeg vært i Austevoll. Det er vel det jeg burde kalle hjemme antar jeg. Det er i alle fall der jeg bodde fra jeg var 7 til jeg var 17, det er der besteforeldrene og andre deler av familien oppholder seg også. Jeg har aldri vært så flink til dette med familie og hjemme jeg, men det er nå litt godt å få bekreftet at alt sammen fremdeles er der slik det alltid har vært.

 Fredag var det konsert. Min onkel er med i et band som kaller seg Lucky Pigs. De spiller coversanger av Pink Floyd.

Oppvarmingsbandet Tested On Animals er også lokale helter. Jeg har ikke hørt de før, men må si de var overraskende flinke! Jeg har senere fått vite at flere av sangene ble skrevet og "fikset" bare dager før konserten. Liten video fra konserten kan dere se her:


Jeg blir stadig litt overrasket over at det finnes så mange flinke musikere på et så lite sted som det Austevoll er, men som min onkel påpekte tidligere i dag så kreves det en del innsats fra pådrivere for at det skal bli noe mer enn garasjeband ut av det. Det kreves også en hel masse tid fra musikerene som vistnok øver og øver og øver.

Foto: E. Utne

Legger ved en liten video av Lucky Pigs også.


Foto: E. Utne

Konserten på fredag var veldig bra. Det var godt med folk selv om været var fryktelig. Det både regnet, lynte og tordnet, men austevollinger er vant til dårlig vær og alle var utstyrt mer eller mindre tilfredsstillende for forholdene. Selv var jeg utstyrt i fullt regntøy. Familien hadde ellers utstyrt seg med det som finnes kunne av vannavstøtende og vannhindrende remedier.

Blid gjeng i regnet. :D

Lørdag startet rolig. Det var mye boklesing, kaffedrikking og sofasløving. Stefar og onkel var ute for å trekke teiner. Der fikk de krabbe og KREPS! Kreps er en av mine favoritter når det kommer til sjømat. Det er noe jeg gjerne bare spiser en gang i året, men JAM JAM!!


De ser jo litt skumle ut der de ligger med digre klør, men ferdig kokt og med riktig tilbehør er de riktig så vidunderlige. ;) 

På kvelden var det tantes deilige hjemmelagede pizza...


...og masse godt i glasset. 

Nå er jeg hjemme i min egen hule igjen. :) Det er fint å tilbringe tid med familien, men det er også fint å være hjemme hos seg selv.

Fortsatt god søndagskveld alle sammen!

torsdag, august 25, 2011

Se så fine støvler!!

Det er utlodding av FINE støvler fra Ilse hos Mammadamen!!Jeg vil i alle fall ha et par slike. Bergen er nå en gang et vått sted.... ;)

tirsdag, august 23, 2011

Finnes det virkelig sånne mennesker?!?

Forskar i eksperimentell partikkelfysikk

Ved Institutt for fysikk og teknologi (IFT) er det ledig ei stilling som forskar i eksperimentell høgenergi partikkelfysikk for eitt år med høve til forlenging dersom dei økonomiske tilhøva tillet det. Stillinga er finansiert av Forskingsrådet. Stillinga er lagd til seksjon for subatomær fysikk og vil verte knytt til langsiktige forskingsprosjekt ved CERN.

Analyseaktiviteten til Bergensgruppa i ATLAS er for tida konsentrert rundt Higgs og Susy søk i slutt-tilstandar som inneheld tau-leptonet, studiar av B-mesonar med myonar, og deltaking i utvikling av analyseverktøy som skal identifisere tau-leptonar og myonar.
Det er sterkt ønskjeleg at den som vert tilsett, tar del i minst ein av disse analyse­aktivitetane, i tillegg til å gi praktisk hjelp og rettleiing til studentane i gruppa.

Den som vert tilsett, må ha kompetanse innan eksperimentell høg-energifysikk på doktorgradsnivå. Gode programmeringsferdigheiter og erfaring frå data-analyse er naudsynt. Kjennskap til ATLAS og ATLAS sin programvare for data-analyse vil vere ein klar føremon.Tror dere det finnes mange søkere til denne utlysningen? Jeg skjønner egentlig ikke teksten en gang jeg...

Og så tenker jeg at en som har en utdannelse som passer her... vil han (ja, jeg sa han) virkelig være villig til å gå inn i en midlertidig stilling på ett år??!

(Ja, jeg vet jeg sa pause, men denne var for spess til å la gå forbi.)

Tar en pause.

Får ikke til å skrive skikkelig jeg. Får ikke til å poste når det skjer noe en gang.

I det siste har jeg vært på konsert, har laget noe mat, har jobbet litt og snart er det ny ferie. I tillegg har jeg vasket sko, lastet ned ny spennende musikk og sett en hel vanvittig diger haug med filmer. Jeg klarer ikke si så mye mer spennende enn det om det.

Tar derfor en liten bloggepause (tror jeg). Kommer til å lese hos andre uansett. Blir ikke kvitt meg SÅ lett! 

Dessuten viser det seg at jeg er mye flinkere til å skrive kommentarer enn jeg er til å skrive poster. ;)

(Har et ørlite håp om at hvis jeg poster denne posten så kommer inspirasjonen flytende, men nå når jeg har skrevet det så har jeg vel nettopp jinxet det... )

lørdag, august 20, 2011

Takker til Bondekona!

Bondekona forteller oss hva hun liker/elsker. Alle disse små tingene som en ser og kjenner i hverdagen/helga. Disse tingene som gir verdi hvis en bare er obs på dem og følger med litt. Kanskje må en av og til se litt ekstra etter for å finne de, men det er alltid noe. 

Jeg skulle skrive en kommentar, men så fikk jeg lyst til å skrive et lite innlegg i steden. 

I dag elsker jeg:

At det er helg! 
At det er sol selv om det var meldt regn.
At jeg fikk sove til jeg våknet av meg selv.
At jeg fikk eggerøre på toast til frokost.
At jeg var langt mindre fyllesyk enn jeg hadde trodd jeg skulle være.
At jeg fikk nyte lat dag med bok.

Ja, alle disse tingene elsker jeg akkurat nå! :D

Har du laget en liste?`


Jeg vil anbefale at du prøver. Det gjorde min dag enda bedre!

Helgegleder...

Var ute på lønningpils i går. Var veldig hyggelig og det ble en lang natt. Litt redusert i dag. Når en er litt redusert så gjelder det å kose seg litt ekstra.

Er en skikkelig heldig så kan en få 2 kilo druer eller 225 g potetsticks for 30 kroner.


 Jeg klarte ikke bestemme meg....


mandag, august 15, 2011

Hvor gammel er du?

Jeg og en kollega drev med utstrakt tankesprang i dag. Vi slo fast at den konvensjonelle måten å bestemme alder på er utdatert. Vi snakker jo stort sett om alder fra en er født, men kan ikke også snakke om alder fra en blir unfanget?

De sies jo at en ikke er eldre enn en føler seg, men stemmer det?

Kanskje en bør snakke om biologisk alder? Det er gjentatte ganger bevist at kroppen ikke har samme biologiske alder som det kalenderen viser. Det kommer jo helt ann på hvordan en har behandlet den. Har en drukket for mye, spist feil ting, ikke trent, trent feil osv osv så blir den biologiske alderen mer og mer skeiv i forhold til det en oppgir når noen spør. Men hvem gidder nå å teste til en stadighet for å finne ut hvor gammel en er? Nei, det blir for tungvindt.Hva med psykologisk alder? Jeg har ofte hørt mennesker snakke om at en er ung for alderen, gammel for alderen, blitt gammel siden sist en så en (selv om det gjerne bare er snakk om 14 dager) osv osv. Dette blir da bedømt ut fra hvordan er oppfører seg i forhold til de forventninger som settes av menneskene rundt og samfunnet generelt.

Vi mobbet en annen kollega for å være gammel i dag fordi hun hadde brukt helgen på det hun hadde hatt lyst til å gjøre lenge. Hun hadde bakt 47 rundstykker og vasket huset..... Tenk hvis hun hadde strikket en vott!! Hun ble også dømt som gammel siden de nettopp har bygget BÅDE garasje og terrasse til det nykjøpte huset. Ja, bare det at hun har hus gjør henne litt gammel.

Hun er 3 år yngre enn meg i følge kalenderen.....

Så da snakker en altså om materiell alder. Ut fra hva en har klart å skaffe seg her i livet. Selv er jeg "2 rynker og 1 fast stilling"-gammel. Ellers eier jeg lite eller ingenting av verdi og har kun studielån som veier meg ned en smule. I forhold til de som har hus, bil, hytte, barn og hund (for ikke å snakke om alle lånene som følger med...) så er jeg rene babyen. Vi fant ut at jeg var så ung at hvis jeg fikk meg en is så kom jeg trolig til å gå i minus.

Ja, det er ikke lett dette her med alder. Hvor gammel er du og hvilken tidsregning syns du passer best?

søndag, august 14, 2011

Gullbryllup - gift i 50 år.

Det er ikke så mange som er det lenger. Dette fenomenet blir nok bare mer og mer sjeldent. I  min generasjon er det et fåtall som gifter seg tidlig nok til å leve til 50 års giftemål. For ikke å snakke om at fryktelig mange også skiller seg og gifter seg igjen. Det blir ikke lett å komme til 50 år da altså. Selv klarer jeg det nok ikke. Ikke at jeg har noen plan om å gifte meg i det hele tatt, men det er en annen historie.


Men uansett... I går feiret vi mine besteforeldre. Den virkelige bryllupsdagen er ikke før i oktober, men det ble nå virkelig feiret allikevel. Det var opphold på Solstrand (nydelig hotell på Os utenfor Bergen - anbefales!) for hele gjengen.

Vi møttes på ettermiddagen i går (lørdag), sjekket inn, badet i det nydelige badeanlegget de har der ute og gjorde oss så klare til middag. Fotograf kom for å få tatt bilder av oss og det ble en del latter under "fotoshooten". Det er ingen av oss som er KJEMPE fotogene (ja, kanskje med unntak av de minste barna) så fotografen hadde nok en utfordring med å få alle trynene våre til å være presentable på en gang. Han måtte ta i bruk prompelyder og en Ole Brumm - bamse for å få fokus stakkar... ;)

Etter fotografering var det deilig middag.

Meny:

Råmarinert laks med soyasaus og sjøgress 

Ytrefilet av lam med fondantpotet og terte med blåmuggost + deilig saus som jeg ikke husker innholdet i

Sjokoladekake med anissyltede kirsebær og pasjonsfruktsorbet


NAM!!!

De barna som ikke ville ha dette fikk pizza, kylling pølse og is. Det skal de også ha skryt av på Solstrand - de menyproblemene som oppstod ble håndtert raskt og profesjonellt.

I vår familie er det sjeldent lange taler. Vi er alle glade i å prate, men ikke i å stå opp forran andre og gjøre det mens resten er stille. Vi trives best i vennlig ordfekting der andre helst ikke skal få et ord inn, men der det er mulig å skrike over hverandre. 
I går var det annerledes. Det virket som om alle følte for å dele ting. Og MYE koselig ble delt. Vi er alle veldig glade i besteforeldrene mine. Det ble mye tårer og enda mer snufsing. Vi er lettrørte som bringebær alle sammen... Pådro oss lett dehydrering hele gjengen tror jeg. 

I tillegg ble det både sunget og spilt på gitar og piano. Det var en veldig fin middag. 

Etter middag ble det pratet videre (nå i munnen på hverandre - som vanlig) og drukket litt. Det ble også danset og hoppet. De voksne koste seg og barna koste seg. 

Det ble til slutt natta og vi gikk til ro. I dag tidlig var det frokost før det igjen ble badet. Nydelig sol fikk vi den halvtimen vi tilbrakte i bassenget ute og så bar der hjemmover. 

Som en ser av innlegget så tok jeg ikke et eneste fornuftig bilde. Jeg var rett og slett for opptatt av å kose meg. 

Jeg vil igjen takke mine besteforeldre for at de gav oss denne opplevelsen og for alt det andre de har gitt oss oppigjennom. 

Ta vare på familien alle sammen! En innser gjerne ikke at de er skikkelig, skikkelig viktige før en er godt voksen, men det er aldri for seint å knytte de tettere til seg.

Grrrrr MER sport???!!


Jeg betaler heller litt mer for å SLIPPE å se fotball jeg! Tenk hvis en kunne frigjøre tvtiden for ALL sport! Utopi jeg vet, men ÅH den tanken er så FIIIIN!

Nå har RIKSTV bestemt seg for å sette opp prisen IGJEN! Vurderer seriøst å leve videre i livet uten TV. 

Er det bare meg?

Vet ikke helt hvorfor jeg hadde så stort behov for å skrive med store bokstaver i dag.

fredag, august 12, 2011

Pastasalat med karrikylling

Nå er ferien ferdig, feriefettet skal strammes inn igjen og en har et ønske om å være liiiitt sunnere. Men så er en jo sulten da. Når en er vant med 4-10 måltider + snacks hver dag så blir magemålet utvidet og en trenger mer for å bli "fornøyd". En må finne noe som fyller mens en trapper ned.Denne oppskriften har jeg rått og hemningsløst stjålet/lånt fra Matoppskrift.org, men har kuttet den ned til nok mat til en person (bare lille meg!).

Du trenger:

 • 100 g pasta av ønsket type
 • 1 stk kyllingfilet
 • ca. 1 ts karri
 • 1 ss smør til steking
 • 6 cherrytomater
 • 1 håndfull ruccula
 • 50 g tørket aprikos
 • 50 g fetaost
 • 25 g oliven
Dressing
 • 1 ss lettrømme
 • 1 ss mangochutney

Sånn gjør du:

Kok pasta i henhold til det som er oppgitt på pakken. Etter vannet er tømt av skyller du pastaen i kaldt vann for å stoppe etterkokingen og ringler litt olje over. La pastaen stå til avkjøling.

Smelt smør i en stekepanne og rør inn karri. Skjær kylling i strimler og stek på middels varme til den er gjennomstekt. Avkjøl.

Skjær tomatene og aprikosene i passe store biter. Jeg bruker fetaost i blokk så den deles også i passe store terninger.

Bland alt sammen i en bolle og krydre lett med nykvernet pepper og litt grovt salt. Serveres med mangodressing og godt brød.


Jeg kan melde at jeg er forspist på salat.......

torsdag, august 11, 2011

Dagens artist - ZAZ

Jeg har funnet en ny favoritt! Jeg syns det er SÅ gøy å finne nye artister. Da drukner jeg meg i musikken deres i flere dager. Hører sangene om igjen og om igjen helt til de sitter skikkelig dypt i hodet. I går fant jeg en ny dame.


Som alle andre artister jeg liker så er det vokalen som er fokus, men i dette tilfellet er det litt spesielt for jeg skjønner ikke ETT ord av det hun sier. Eller, ja jeg kjenner jo igjen noen ord da, men fransk er jeg ikke veldig stiv i.

Hun har forresten også gjort de alle fleste av sangene sine på Serbisk, men det hjelper meg ikke noe mer kjenner jeg! Dessuten liker jeg bedre lyden i det franske språket (det kan bero på mengden gjenkjennelse).

Her er det bare å skru opp lyden og kose seg!Det er mulig denne må utvides til ukens artist, men i dag er det sol, det er sommer (ja jeg insisterer på dette) og en skal koooooose seg!

tirsdag, august 09, 2011

Gullbryllup og den store utfordringen..

Til helga skal jeg i gullbryllup til mine besteforeldre. De har altså vært gift i 50 år og i mine øyne ser de like nyforelskede ut enda. Supersøte besteforeldre er de!Det eneste problemet med de egentlig er jo at de ikke ønsker seg NOE!

De er ikke så opptatt av restauranter, og opplevelser begrenser seg jo også (de er jo 70).

Min opprinnelige plan var å gi min Bestemamma en tur til Syden (sammen med min mor) og plassere Bestepappa ute hos min stefar en ukes tid. Min Bestemamma har alltid hatt lyst til å reise, men min Bestefar har aldri vært veldig opptatt av det store utland. Genial idé syns jeg, men så kom det ting i veien vet du...

Slikt skjer jo. De to eldre bestemte seg for å benytte seg av litt sparepenger og lottogevinster og kjøpe seg en tur med Hurtigruten... Helt selv da må vite! :(

Det var altså den gave idéen. Så kom det neste alternativet.... Vi oppgraderer turen deres med Hurtigruten: Større lugar, vin på lugaren, ekstraservice osv. Vi står på venteliste og det nærmer seg jo dette her. De skal ikke reise før seinere i høst, men allikevel. Hadde jo vært greit å få ting i orden.

I dag er familien i "krisemøte" for å prøve å finne et siste og forhåpentligvis endelig alternativ. Er det noen som har tips?

Kom med de kjære deg!

mandag, august 08, 2011

Kunstnerisk kakebaking.

Jeg er hjemme igjen, men lysten til å skrive er ikke tilstede i øyeblikket.

Deler derfor denne videoen. Syns den var så fin! En helt egen måte å presentere baking på.