tirsdag, oktober 18, 2011

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

Jeg tenker det er på tide med et innlegg om mat igjen. Siden jeg i dag faktisk fikk laget meg supersunn, superenkel middag så passet dette bra. Egentlig så er vel salat en sånn ting som hører sommeren til, men innimellom fårikålen, lapskausen og kjøttkakene om høsten så er det nå jammen godt med noe lett og enkelt også.

Dagens salat er inspirert av min nye mobil app fra MatPrat.no. Den har jeg lastet ned på mobilen og hver dag gir den meg en oppskrift. I tillegg kan du browse alle de ulike kategoriene som finnes på nettsiden. De er allerede lastet ned på mobilen så du trenger ikke internett tilgjengelig når du er på butikken. Full oppskrift og ingrediensliste tilgjengelig hvor som helst. En tar jo selvsagt med seg mobilen inn på kjøkkenet etter handling er gjennomført. Genialt syns jeg!


I dag valgte jeg en av de rettene som lå under "Raskt og Enkelt". Tid ca 20 minutter og minimum vanskelighetsnivå. Jeg var tross alt på jobb til klokken 18.30. Gidder ikke spise middag klokken 22 heller...

Har selvsagt tilpasset etter det jeg fikk tak i av ting på butikken.

Dette trenger du:


  • ca 150 g svinekjøtt i strimler (jeg bruker som vanlig svinekoteletter som jeg selv kutter opp. Jeg tror ingenting på at det kjøttet du får ferdig oppskjært er tatt av indrefileten og er av super kvalitet)
  • smør til steking
  • ½ pakke Riviera salatblanding (Felt, Frisee og Rød-rosso)
  • ½ rødløk
  • ½ stk avocado
  • ½ ts sitronsaft
  • ca en håndfull pinjekjerner 
  • pepper
 Valgfritt:
  • salt
Slik gjør du:


Rist pinjekjernene raskt i en tørr stekepanne. Pass på så de ikke blir svidd. Sett til side.

Smelt smør og brun kjøttet - ca 2 min.

Del salaten i passe store biter - husk å skylle denne dersom det er jord og sand på - sandstrand mellom tennene er ikke koselig.

Skjær løk i tynne ringer og avokado i tynne båter. Pass på så du ikke påfører deg avokadoskade når du skreller og avsteiner avokadoen. ;) Risle sitronsaft over avokadoen slik at den ikke blir brun.


Fordel alt sammen fint i en salatbolle. Pepre og salte etter smak. Server og spis!


Jeg var i alle fall svært fornøyd og du slipper den der stinne, overmette følelsen. Klar for senga!

5 kommentarer:

Whitebite sa...

må du vise sånt altså??

for nå ble jeg sulten.

Siven sa...

NOE må jo jeg skrive om også, og siden dette er det eneste av noen form for almenn interesse jeg har befattet meg med i det siste så MÅTTE jeg nok det ja. ;)

Anonym sa...

Det så veldig godt ut......avocadoskade er det best å unngå ....jeg snakker av erfaring!

Bare lille elin sa...

hm..klarer liksom ikke like avocado jeg altså. Det blir noe feil med konsitensen, tror jeg. Men innrømmer at det SER godt ut, presentert sånn.

Ha en god natt.

Siven sa...

Matmums: stemmer det... Du var vel en tur på legevakten du....

Elin: Jeg spiser sjeldent avokado uten tilbehø, men sammen med kjøtt eller reker er avokado veldig godt. Og i makiruller! :-)