tirsdag, august 23, 2011

Finnes det virkelig sånne mennesker?!?

Forskar i eksperimentell partikkelfysikk

Ved Institutt for fysikk og teknologi (IFT) er det ledig ei stilling som forskar i eksperimentell høgenergi partikkelfysikk for eitt år med høve til forlenging dersom dei økonomiske tilhøva tillet det. Stillinga er finansiert av Forskingsrådet. Stillinga er lagd til seksjon for subatomær fysikk og vil verte knytt til langsiktige forskingsprosjekt ved CERN.

Analyseaktiviteten til Bergensgruppa i ATLAS er for tida konsentrert rundt Higgs og Susy søk i slutt-tilstandar som inneheld tau-leptonet, studiar av B-mesonar med myonar, og deltaking i utvikling av analyseverktøy som skal identifisere tau-leptonar og myonar.
Det er sterkt ønskjeleg at den som vert tilsett, tar del i minst ein av disse analyse­aktivitetane, i tillegg til å gi praktisk hjelp og rettleiing til studentane i gruppa.

Den som vert tilsett, må ha kompetanse innan eksperimentell høg-energifysikk på doktorgradsnivå. Gode programmeringsferdigheiter og erfaring frå data-analyse er naudsynt. Kjennskap til ATLAS og ATLAS sin programvare for data-analyse vil vere ein klar føremon.Tror dere det finnes mange søkere til denne utlysningen? Jeg skjønner egentlig ikke teksten en gang jeg...

Og så tenker jeg at en som har en utdannelse som passer her... vil han (ja, jeg sa han) virkelig være villig til å gå inn i en midlertidig stilling på ett år??!

(Ja, jeg vet jeg sa pause, men denne var for spess til å la gå forbi.)

14 kommentarer:

Bondekona sa...

Oj...

..noen..?..

Bente sa...

Jeg kan dessverre ikke søke ..blant annet fordi jeg fikk Ms for femten år siden..Noen andre?..

Valiana sa...

Tror jeg sender inn en søknad sporenstreks ;-)

Men at det kommer søkere, det er jeg ganske sikker på. Husker fra mine egne studiedager (hjelp! Det er alt 5 år siden!), at det var mange doktorgradsstudenter, men få forskerstillinger til dem da de var ferdige.

Og så få jobbe mot CERN da, er ikke det enhver fysikers våte drøm monn tro...

Siven sa...

Dette er ikke for oss vanlige dødelige tror jeg. :)

Det finnes sikkert søkere til stillingene og det er sikkert STORT for de som ønsker slikt.

Jeg med mitt enkle sinn blir nå litt imponert jeg da. :D

Bare lille elin sa...

Atlas..det var et ord jeg i det minste kjente igjen... men den gang jeg gikk på skolen var et atlas en BOK med kart i. Jeg tror mine atlas-kunnskaper slett ikke har noe her å gjøre... haha

Siven sa...

Mmmmm, atlas... Den gang en kunne drømme seg bort til Langtvekkistan ved å bla i en bok. Nå har vi Googlemaps, som gjør det mulig å vandre i gatene i de aller fleste store byer i verden - mens en sitter hjemme i stua.

Ikke helt det samme. :D

Whitebite sa...

eh?øøøh?
kan du oversette?

Alexia sa...

eh.....
skjønte ikke mye jeg heller nei!
Hørtes litt koslig å måtte bli med på Susy aktiviteter.

Herregud, nå følte jeg meg blond. Og jeg er brunette.

Mormor sa...

Tja, kanskje man skulle ha en eller annen mastergrad eller noe, for å forstå det som skrevet står?

Blir nok et rush på den utlysningen, tenker jeg.

Ha en fin dag.

Tore R. sa...

*deinstallere GoogleMaps hos Siven* ... bøker er mye bedre :) ... og vil man se et sted så er det bedre å reise dit (evt drømme om å reise dit i mange tilfeller). Mine Atlas kunnskaper strekker seg heller ikke lenger enn en kartbok, men kart er viktig, ellers finner vi ikke frem... hvor vi nå har tenkt oss.

Siven sa...

Tore: Tro meg, jeg er MYE mer glad i bøker enn jeg er i GoogleMaps, men det fins og det var det som var poenget. ;) Ja, hvor skal en forresten?

Mormor: Tror nok en må ha MINST en mastergrad for å forstå rekkevidden av alt det som står der. :D Håper noen blir veldig fornøyd med ny jobb.

WB: Jeg kan jo ikke oversette. Tror det er litt av poenget. Det finnes ikke "normale" ord som kan forklare det disse menneskene gjør. Det er ingen vits. Hvis du ikke skjønner teksten så trenger du ikke søke. Det er en opptaksprøve i seg selv det der! ;)

Alexia: Forsiktig med blondingen her inne.. Sjekker du bildet så er jeg rimelig blond jeg også. ;)

Whitebite sa...

jeg er også brunette.
rart jeg ikke fatter bæret.

haha.

Tore R. sa...

Jeg skal fremover, ikke nødvendigvis opp og frem men like fullt fremover. Hvor jeg havner vet jeg ikke men håper (og forventer) at veien dit gir meg noe. Gir ikke veien noe er det på tide å svinge litt. eller.no

Siven sa...

Fint sagt Tore. :-)

Selv kjenner jeg at alt gir noe, men kunne noe annet gitt noe mer? Er i boende rastløs, men også lat. Svinge høres slitsomt ut.