I skrivende stund oppdaget jeg at det også er en annen og mye flinkere blogger som har skrevet om akkurat denne suppen i dag.... Hvis du vil se en annen og trolig mer korrekt måte å gjøre dette på kan du se her.
Til to stykker + rester til kveldsmat trenger du:
- 400 gr kjøttdeig/karbonadedeig
- 150 gr bacon
- 2 poteter
- 1 stor gulrot
- 1 løk
- 1 vårløk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 paprika
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 1/2 liter kjøttbuljong
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts pepper
- 1/2 ts karve
- 2 ts chillipulver
- 1 ts timian
- 1 ts oregano
- 1 ss sukker
Stek kjøttet i en dyp stekepanne eller en gryte sammen med bacon og løk i terninger. Mens dette steker skreller og kutter du poteter og gulrot i terninger. Skjær vårløk i ringer og paprika i strimler.
Når kjøttet er stekt tilsetter du buljongen, de hermetiske tomatene og grønnsakene. Ha i sukker og krydder, men spar litt av chillipulveret. Det er kjedelig hvis det blir FOR sterkt.
La det hele putre i 20 - 30 minutter. Smak til med chillipulver og ev. annet du føler mangler.
Serveres med godt brød. Du kan også tilsette en skje rømme eller crème fraîche i hver bolle ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar