fredag, april 22, 2011

Påskegul ostekake

Det flyter ikke med påskepynt her i huset, men litt gult må en jo omgi seg med. I mitt tilfelle ble det en gulgul ostekake av den enkle sorten.

Denne kan du lage helt uten steking i ovn. Det er bare å blande sammen og la det hele stivne, men det må gjøres i flere omganger.


Til en form på ca 20 cm trenger du:
  • 230 gr Digestivekjeks
  • 130 gr smør
  • 100 gr Philadelphiaost
  • 100 gr Tine kremost med mandarin og ananas
  • 100 gr melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 beger lettrømme
  • 3 dl kremfløte
  • 2 pk sitrongelé (dersom du ikke ønsker gelélokk trenger du bare én)

Smelt smør, knus kjeksene og bland dette sammen. Sett en rund springformring på ønsket fat og fordel kjeksblandingen godt utover. Press det hele godt sammen slik at det danner en hel bunn i formen. Avkjøl i kjøleskap mens neste steg klargjøres.


Lag den ene boksen med gelé, men kun med halvparten av vannet. La denne avkjøle, men ikke stivne.


De to kremostene blandes sammen med melis, vaniljesukker og rømme. Stivpisk rømmen og bland den og avkjølt gelé inn i osteblandingen. Blad godt slik at geléen er jevnt fordelt. 

Hell det hele over kjeksbunnen i formen og sett den til kjøling.

Dersom du ikke ønsker gelélokk så er kaken nå klar når den er stivnet. Bør stå over natten. Uten lokk kan den med fordel pyntes med kiwi eller annet du måtte ønske.

Jeg laget med gelélokk. Da ble den litt ekstra "påskete". For å få den på lar du først kaken stivne ca en time. Kok så opp geléen i henhold til det som er oppgitt på pakken og la denne avkjøle. Kjenn etter at kaken er stivnet godt før avkjølt gelé helles forsiktig over. Ikke hell for fort da dette kan lage "hull" i kaken.

Skal du ha gelélokk MÅ springformringen være tett. Ellers vil geléen renne ut. Et ekstra tips hvis en lager gelélokk... IKKE pynte med kiwi! Da bare "smelter" geléen.... jada har gjort det.. (skulle ha med kake til forlovelsesfest).

Her i huset har det vært kake både til dessert, frokost og småmat innimellom.... Nå er den snart borte, men i morgen er butikkene igjen åpne og da kan en handle inn til nye godiser. :D


2 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Elsker ostekake! Har ikke tenkt over at varianten med gul gele er en god unnskyldning for å unne seg kake i påsken....fortsatt god påske til deg!

Siven sa...

Det finnes MANGE grunner til å spise kake. Gode eller dårlige, men kake blir det uansett! :D

Håper dere koser dere masse!