lørdag, januar 22, 2011

Marmor muffins

Dette er verdens enkleste oppskrift og gir supert resultat hver gang. For sånne som meg som ikke er superflinke og som ikke alltid får til det vi prøver på så er dette den perfekte oppskriften. Ser litt kule ut, er superenkle å lage og det går fort også. 

Får du besøk på kort varsel så er disse superenkle å blande sammen. 


Jeg pleier vanligvis å bruke denne oppskriften til marmorkake, men denne gangen hadde jeg tenkt å ta med på jobb og da er muffins litt lettere å fordele. :) 


 Røren holder til en form på ca 1 1/2 liter eller ca 17 middels store muffins.

  • 200 gr romtemperert smør
  • 2 1/2 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl fløte eller melk
  • 2 ss kakao

Sett ovnen på 175 grader. Smør formen godt, eller bruk papirformer. 


Rør sammen smør, sukker og vaniljesukker i en stor bolle. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hver gang.

Bland mel og bakepulver sammen og tilsett dette vekselvis med fløten. Ta av 1/3 av røren til en annen bolle og bland inn kakaoen.

Bruk en spiseskje og legg i litt av den lyse røren og litt av den med kakao. Rør forsiktig rundt slik at de to blander seg litt.

Stek midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke om de er ferdige. Når det ikke sitter deig igjen på pinnen er de gjennomstekt.


Hvis du vil lage en kake legger du rørene lagvis (lys nederst, brun i midten og lys på toppen) før du rører rundt. Kaken trenger ca 55 - 60 minutter før den er ferdig stekt. 

5 kommentarer:

Torunn sa...

Hvor bløt skal deigen egentlig være? Min ble ganske så fast... Kanskje for små egg?

Siven sa...

Den skal være ganske så bløt egentlig. Du kan alltids tilsette litt mer melk/fløte hvis den virker tørr.

Siven sa...

Det skal være mer en røre enn en deig.

Torunn sa...

Det gjorde visst ikke noe at røren ble litt tykkere enn andre kakerører man har laget. Mulig den hadde blitt litt løsere (og kaken bittelitt luftigere) med litt større og ferskere egg, men det gikk helt fint.
Brukte brødform og lot den steike i 45 minutter.
Resultatet? Det er ikke mer igjen i alle fall...

Siven sa...

Så bra da! :)

Takker for tilbakemelding også forresten.