søndag, juli 24, 2011

Dersom en vil følge turen fra en annen vinkel - Eva sin blogg

Eva og Jared skal ut på tur et helt år! De har spart en masse penger og flyttet inn i seilbåten (mer eller mindre permanent).

Eva har med seg PC så med jevne mellomrom vil det bli postet noen innlegg der om turen. Du kan lese her.

Jeg er bare med for noen uker, men det er eventyr nok det for meg. Jeg har rett og slett ikke "råd" til å sette livet på vent et år, men siden deres liv nå en gang er sammen og dette er det de ønsker å gjøre så klapper jeg litt på skuldrene jeg.

Så får vi se om vi kommer oss fra Poole i løpet av mine uker... ;)

I øyeblikket er det største problemet at lettbåten er for stor for å kunne ligge på dekk. Bommen til storseilen subber nedi og det gjør det rett og slett umulig å seile. Ja, så lenge en legger til premisset at vinden KOMMER til å skifte retning...

Jared har gjort sitt beste for å fikse dette problemet ved å sage stadig større hakk og hull i lettbåten for å få den til å passe. Det er nå så lite igjen av lettbåten at nye metoder må tas i bruk. Her skal bommen flyttes!!

Vi får se hvordan det går. Jared er nok flink og håndfør (har jeg funnet opp et nytt ord her?) mann så det er positivitet et sted i bakhodet. Skal prøve å få tatt noen bilder av prosjektet... ;)

fredag, juli 22, 2011

Første stopp - Poole

Ja, da var en i gang. Min tur blir langt kortere enn for eierene av båten, men sikkert lang nok - For denne gang.
De har faktisk planlagt å være ute er helt år! Både misunnelig og ikke.
Legger ved noen bilder av prereiseforberedelsene.
Vi satser på å forlate Poole på søndag. Da går turen mot landet av snegler, vin og froskelår.torsdag, juli 21, 2011

Pakke og repakke...
Ja, da hadde jeg pakket en gang, var fornøyd, bagen var godt under vektkravet til billigbilletten og jeg mangler bare to ting...

En liten tur til Claes Olson og apoteket og jeg er mange hundrelapper fattigere og en repakking er nødvendig...


Jeg fikk minisovepose og kompakthåndkle + masse greier som jeg sikkert allerede har, men som nå er kledd i reiseforpakning!

Her ser du vanlig sovepose under og kompaktsovepose over. En sparer litt plass i bagen med den der...

 
 Pakket og klart! :D

onsdag, juli 20, 2011

Farvel til morJa, da var Mamman sendt hjem igjen med båten. Siste dagen hennes her bestod av en rolig morgen, bokshopping og lunsj på Dickens.
Jeg er nå godt utstyrt med lesestoff for de neste ukene.
Det som var spådd å bli den våteste dagen denne uken viste seg å bli ganske så fin. Disse værmelderene driver bare med gjetting! Educated guessing, men allikevel....
I morgen skal det pakkes og fredag bærer det ut på eventyr!
Håper dere alle har fine sommerdager!

tirsdag, juli 19, 2011

Nyter noen dager sammen med mor.

Det skrives derfor ikke så mye her, men tenkte nå at jeg skulle hilse innom.

I går fikk vi med oss siste del av eventyret om Harry Potter på kino. Filmen var god den. Den var den første som var akkurat slik jeg hadde tenkt meg at det skulle være. Litt antiklimaks at 10 år med filmhistorie er over. Når så du sist gang film nummer 8 i en filmserie, der filmen faktisk var god?

I dag har det vært shopping. Både jeg og mor fant en hel masse vi ønsket oss. Jeg som ALDRI går i kjole kjøpte hele 4(!) stykker av klesplagget. Tror verden nærmet seg undergangen jeg.

Enveis billett til London er bestilt. Reiser avgjorde fredag. Retur tid og sted er ukjent, men liten seiltur over kanalen tror jeg nok det blir. Glede seg! I morgen må det pakkes!

Jammen er det fint med ferie! :-)

fredag, juli 15, 2011

Jeg har vasket meg inn i et hjørne...


Og i det hjørnet står sofaen. Her kan jeg sitte og vente på at gulvet tørker mens jeg ser på tv. Eneste problemet er at jeg er sulten...

torsdag, juli 14, 2011

Blogging fra mobilen 2


Nå har jeg lastet ned en app for blogging på mobilen. Veldig spent på hvordan dette går...
Prøver med et bilde av fullmånen fra i går.


Hvordan gikk dette da?

Edit: Lurer på hvorfor bildet ser ut som om det har rutenett...

tirsdag, juli 12, 2011

Blogging fra mobilen

Vet ikke om dette går jeg, men prøver.

Har vært en ganske fin kveld.

Tur på Fløien.(f

Spist sunn middag>

Og nå et det natta. Mer fornuftige blogginnlegg senere...


Blogganbefaling!

Jeg gjør ikke dette ofte... Jeg vet ikke om jeg noen gang har gjort det faktisk. Jeg vil herved anbefale en blogg! Og for å gjøre det hele ENDA mer spennende så er det bloggen til en MANN!

Jeg ler meg skakk av denne mannen. Jeg har spredd linken til andre på kontoret og får tilbakemeldingen "Ler så jeg dauer!". Morsom både for menn og for kvinner, men også med et alvorlig tilsnitt og blikk på saker.

Han beskriver situasjoner som vi alle kan kjenne oss igjen i og bruker et vakkert språk som tegner klare bilder i hodet mitt.

Jeg presenterer herved med brask og bram Fredrik Backman!

Gjør for ordens skyld oppmerksom på at han skriver på svensk, men jeg syns allikevel at dette er såppass lettlest at dette går gjennom sensuren og språkangsten til de fleste.

NYT!

fredag, juli 08, 2011

Jeg har vunnet!!

Min første giweaway-premie!! Kjære, snille Frøken Anker har sendt meg en DIGER pakke! :D


Inni den digre pakken var det to supersøte iskrem-glass med tilhørerende skjeer. Nå er det ikke akkurat iskrem-vær her for tiden, men DET ordner seg nok til slutt vil jeg tro. 

Takk, takk Frøken Anker!

onsdag, juli 06, 2011

Første time hos manuellterapaut

Ja, i dag morges klokken 8 hadde jeg min første time hos terapaut. 

Han skulle se på nakken min og finne ut hva som må gjøres for å fikse den. Høres ikke så gøy ut egentlig, men jeg vil bare ha det sagt at; Alle morgener burde starte sånn som denne! 

Bilde fra: http://www.dintreningspartner.no/

Det er jammen ikke hver dag en har en ung, kjekk svenske som knar på en altså! :D

Nå er jeg støl, men positiv til ny time på mandag.

tirsdag, juli 05, 2011

Ting en stadig får høre.

I samtale med nye mennesker så er det enkelte spørsmål som gjentar seg. Det varierer selvsagt ut fra hvem en er, men hvis jeg bruker meg selv som eksempel så kan jeg forutse i hvertfall to eller tre av de første spørsmålene et nytt menneske vil stille i løpet av en samtale.

Det er ett av disse som vil bli fremlagt her i dag...

En presenterer seg selvsagt først, snakker litt om situasjonen en er i, hvordan en kom dit, hva en har gjort før, været osv osv. Dere vet disse helt vanlige "small talk - samtalene" som vi alle er så glade i. Ja, ja de får verden til å gå rundt. Det er en del av slik vi MÅ være hvis vi skal kunne omgås nye mennesker uten altfor store problemer.

Men litt inn i samtalen så vil jeg oppleve at samtalepartneren stopper opp, ser på meg, rynker brynene, skakker på hodet - for så å avbryte meg midt i en setning (ja, for det må de hvis de noen gang skal få sagt noe i mitt selskap) og spør: Hvor er du eeeegentlig fra???!

Ja, for vi nordmenn er veldig opptatt av å plassere folk i regioner - Vestlending / Nordlending / Østlending / Trønder osv osv. Dette har vi lært på skolen at vi kan gjøre ved hjelp av å analysere hvordan andre mennesker snakker.Og jeg har like store problemer med å svare hver gang. Det er ikke det at jeg ikke vet hvor jeg er fra, men det tar litt tid å forklare slik at de faktisk får svar på det de Eeeeegentlig spør om. For det de lurer på er hvordan jeg fikk så rar dialekt.

Det som er sakens kjerne er at jeg ikke er så flink å holde meg til en dialekt. Jeg er lettpåvirkelig. Jeg vil assimilere. Jeg vil til en viss grad følge flokken. Dette har noen forsket på nemlig. At de som er flinke til å holde på sin egen dialekt, selv etter å ha flyttet og bodd det meste av sitt liv i en annen del av Norge, de er individualister, mennesker som vil skille seg ut og være seg selv.

Jeg er ikke sånn, tydeligvis. Jeg har tatt til meg de dialektene som blir snakket rundt meg, tilpasset de til mitt eget språk, festet meg med noen ord, noen vendinger, noen bokstaver osv osv. Jeg har så tatt litt fra alle de stedene jeg har bodd og blandet det hele sammen til en eneste smørje. Min helt egne dialekt, med innslag fra allverdens påvirkninger.

Jeg kan også skifte fra den ene til den andre, alt etter hvem jeg snakker med. Det er selvsagt da bare at de ordene, vendingene og tonefallene som blir brukt mot meg blir sendt i retur. Uten at dette er noe bevisst valg fra min side. Det hele skjer helt automatisk. Jeg krysser stadig fingrene for at mennesker jeg snakker med ikke skal tro at jeg hermer!

Men hva er det som gjør dette? Hvorfor er vi så opptatt av hvor folk kommer fra? Hvorfor er det så viktig hvordan mennesker snakker? Så viktig at barna mobber hverandre på skolen hvis noen snakker annerledes? Så viktig at voksne mennesker kan si rett ut at de ikke liker en person på grunn av dialekten deres? At Bondevik skal dømmes fordi han knoter?

Ja, ikke vet jeg....

Har du noen sånne spørmål eller tema som alltid dukker opp?

søndag, juli 03, 2011

Helgeliv

Kjenner jeg ikke får til å skrive så mye i dag. Sitter her og kontemplerer det å sprette en vannmelon. Den har fått ligget uforstyrret i kjøleskapet altfor lenge. Men... jeg har tenkt å dele noen bilder av helga. Kanskje det kommer litt bildetekst også.Jeg bygget kommode (MALM fra IKEA)! Der fikk jeg plass til en masse rot (se bildet under). Deilig å bli kvitt litt av alt det som har slengt rundt.Jeg har spist middag i park sammen med T.


Bare tær i fuktig gress er Bergenssommer det... 

Jeg har handlet nye sandaler. Deilige, myke, hverdagssandaler fra Merrel.Ellers har jeg fanget rugbykamp OG boksekamp på tv og gjort en masse andre ting som jeg ikke har tatt bilder av. Har vært en fin helg. 

I morgen skal jeg tilbake på jobb igjen. Nakken er relativt bra (det knekker når jeg strekker meg) og jeg vurderer å faktisk skaffe meg min første time til fysioterapaut eller lignende. Begynner jeg å bli gammel voksen?