lørdag, april 02, 2011

Bombay poteter

Dette er en super tilbehørsrett til alle typer indiske retter. Enkelt og veldig godt! Har du restepoteter så er dette et verdig bruksområde. :) 

Oppskriften er funnet på BBC Food, men jeg har tilpasset litt etter egen smak.


Siden dette er en rett som brukes som tilbehør så angir jeg ingen skikkelig porsjonsstørrelse her, men oppskriften passer omtrent som tilbehør til ca to personer.

Du trenger:
  • 4 ss olje
  • 1/2 ts sennepsfrø
  • 3 kryddermål chillipulver
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 350 g poteter, kokte og delt i store terninger
  • salt
Slik gjør du:

Varm oljen i en gryte eller stekepanne med høye kanter. Bruk middels varme da olivenolje ikke tåler så godt for høy temperatur. For å sjekke om oljen er varm nok kan du strø noen få sennepsfrø i og se om det spretter. Dersom de gjør det kan du tilsette resten av frøene sammen med chillipulver og gurkemeie.

La blandingen frese litt i pannen før du tilsetter potetbitene. La potetene steke i oljen og krydder til de får fin stekeskorpe. Vend de med jevne mellomrom slik at de blir godt dekket av krydder og får stekeskorpe på alle kanter.

Dersom du bruker nykokte poteter som er varme kan de nå serveres. Brukes du restepoteter som har vært kjølt bør du legge på lokk etter den første stekingen og la de stå noen minutter slik at de blir gjennomvarme.

Nyt maten!

Ingen kommentarer: