onsdag, september 14, 2011

Dag 4 – Min hobby

Jeg måtte tenke litt her. Første tanken som slo meg var; "Har jeg noen hobby da?". Ja, annet enn å sitte på ræva og glo i flimreboksen selvsagt. Det er jo en hel del ting jeg gjør med mer eller mindre jevne mellomrom, men ingenting som egentlig kan kalles en hobby. Eller?

Det hender jeg seiler litt, i tidligere tider har jeg dykket litt også. Ellers har jeg prøvd meg på matlaging, men det tar på å spise opp alt det gode som en kan lage på kjøkkenet! Det tar vel enda mer på å spise alt det som ikke blir så godt...

Jeg har prøvd meg på håndarbeid... Jeg har et 3 år gammelt, halvferdig skjerf i en pose under tven.... Jeg prøver å trene, men det er jo mer tortur og selvpåført tvang enn en hobby. I mitt hode er en hobby noe en liker å gjøre.

Men så begynte jeg å lure da... Hva er egentlig definisjonen av ordet hobby?

Wikipedia sier:


Hobby er betegnelse for en fritidsaktivitet som ofte tar tid og vanligvis er ubetalt. 


Ordboken sier:

Hobby: interesse, yndlingsbeskjeftigelse som en driver med i fritiden. 

Så hvis en oppsummerer dette så må det faktisk være noe jeg liker å gjøre og som jeg ikke får betalt for. Det må vistnok også ta en viss mengde tid.

Når er det ikke så mye jeg får betalt for å gjøre som jeg faktisk liker da så den delen er jo grei. Det med å like det fjerner også treningen. Seiling og dykking liker jeg jo å gjøre, men jeg bruker virkelig ikke SÅ mye tid på det, så det kvalifiserer heller ikke. Hva sitter jeg igjen med da da?

Tv-titting kan da virkelig ikke være min hobby? SÅ tragisk nekter jeg å være!

Så kikket jeg litt rundt her og innså at selvsagt har jeg en hobby! Jeg sluker jo bok etter bok etter bok!
 
- Det går en del tid... gjerne helt til halv 5 om morgenen når jeg burde sove...

- Jeg liker det virkelig. Det å leve seg inn i nye verdner, nye tider og nye situasjoner uten å flytte seg ut av sofaen MÅ jo være en latsabbs store drøm!

- Jeg får ikke betalt for det. Tenk det da! Å få betalt for å lese bøker tror jeg at jeg kunne like, men jeg antar at jeg da ikke hadde fått lov til å bestemme hvilke bøker jeg skulle lese og det er jo virkelig ikke SÅ gøy.

Så min hobby er altså lesing!

Så var det dette med bildene da... Jeg tok meg en kjapp tur rundt i stua og "fanget" noen av permene i pixler. (Ingen resirkulering nå Tore!)

Hylla med favorittene...

 De som er helt ok...

 Gamle venner... Sagaen om Isfolket var en kjær venn i tenårene. En må gjerne kalle det husmorporno, men hvor mange av oss kan egentlig si at vi har skrevet en bokserie på 47(!) bøker?

 Noen en aldri fullførte og andre en slukte...

 Stort sett pensum, men studerer en litteratur så får en med seg pensum som har verdi på flere måter enn bare økning av kunnskap.

Klassikere og bokserier.

Diverse...

En dag skal jeg ha bibliotek i heimen!

Leser du mye bøker? Hvilke er dine favoritter? Har du noen av de som finnes i min hylle og hvis så; hva syns du om de?

12 kommentarer:

Valiana sa...

Ja, jeg leser mye bøker. Eller, hm...det vil si..jeg LESTE mye bøker før lille frøken kom til verden. Må kanskje få tatt opp den hobbyen igjen snart :-)

Har en egen hylle med bøker som skal leses, det meste fått tak i på loppemarked og mammutsalg. Men innser at jeg bør ta en opprydding nå - for når tiden har blitt kortere til å lese, ja da bør man prioritere det beste!

Har lest flere av bøkene du har i hyllen - blant annet Wheel of Time, men kastet inn hånklet etter bok 10...

midtimyra sa...

Ikke bare har jeg en del av de samme bøkene, men jeg har endatil 3 stk av de samme bokhyllene:) Gotta love Ikea!

For øvrig imponert av at du klarer å følge dagene, bare rot hos meg...

Siven sa...

Valiana: Det ser jo ut som du koser deg med din nye "hobby" da... ;) (sniker litt på facebook vet du...) Det er vel helt vanlig at slikt tar tiden bort fra tidligere hobbyer.

Midtimyra: IKEA er fine greier vet du. Jeg bruker min som romdeler og har dermed bokhylle på begge sider på denne. Det er til og med plass til noen bøker i mellom de to rekkene som syns! :D

Jeg lover IKKE at jeg skal klare å holde dagene for hele rekken! Det er jammen flere enn jeg trodde her. Trikset mitt er å skrive innlegget kvelden før og så poste det om morgenen. Får se hvor lenge det holder.

Bondekona sa...

Sånn romdeler/hylle har jeg også.
Pleide dele av stua i stue/TVstue før, men nå err den bare hylle på et soveerom.
Min er også stappfull av bøker.
Både i dybden og i høyden..
:)

Shy B sa...

Flott innlegg! Og mange bøker!
Kan vel seie at lesing er min hobby også (+ blogging, hmm?)
Favoritt er vanskeleg å peike ut. Men Jo Nesbø er topp!
Såg at eg har lest nokre av dei du har i hylla

Tore R. sa...

*ler*

Du er fantastisk flink til å skrive, er jo hysterisk morsomme disse blogginnleggene for bilderekken!

Og om du lager like god mat som det ser ut som på bildene så er det fantastisk flink til det også! Trenger du noen som kan hjelpe å nyte herlighetene så er det bare å gi en lyd, jeg er sjelden langt vekke, hihi

Tilbake til lesing, leser jeg også, stort sett krim men også litt annet, kan ha flere bøker på gang samtidig om de ikke er i samme sjanger. Har ikke blitt så mye fagbøker de siste årene, har egentlig ikke lært så voldsomt mye nytt (utenom jobb). Totalt har jeg en del meter bøker iallfall, og mer skal det bli.

Pia sa...

Lesing er absolutt en hobby, ja! Jeg elsker å lese, og har alltid lest masse! Nå har blogginga tatt litt over, men jeg koser meg fortsatt med ei god bok i ny og ne. I favoritthylla di la jeg merke til både Shantaram og Noen kjenner mitt navn - flotte bøker, begge to. Sagaen om isfolket slukte jeg da jeg var ung:)

Siven sa...

Bondekona: Tror nok kanskje 80 % av Norges befolkning har denne hyllen i en eller annen variant. De ER fine å lagre bøker i, men mine viser seg også å være helt supre å lagre støv i! Kanskje det teller som hobby også?

Shy B: Ja, vurderte å nevne bloggingen, men først etter at jeg hadde postet innlegget. Innimellom så ser en ikke det som ligger rett forran en... ;)

Tore: Takk skal du ha... men jeg er ikke dame hvis jeg ikke svarer med noe sånt som; "Mener du at jeg IKKE har vært morsom før??!". ;)

Er redd maten innimellom ser bedre ut enn den smaker. Jammen godt vi har flere sanser.

Sjeldent langt vekke? Bør jeg være engstelig for å finne deg på trappa en dag?

Krim er faktisk en av de få tingene jeg IKKE leser. Har aldri helt hatt sansen for det. Med noen unntak selvsagt. Antar jeg foretrekker ting som skjer i en annen tid.

Pia: Sagaen om Isfolket VAR lett å lese. Jeg prøvde meg igjen i fjor. Det var ikke like stort... ;)

Whitebite sa...

jadda jadda,har mange bøker, men ikke så mange av de samme som du her viser.
Sagaen av isfolket har jeg slukt, og elsket de!

Glad i bøker, men må si som pia, at bloggingen er mer i fokus nå..

Litt trist,men slik er det bare.

Akkurat nå.

Siven sa...

WB: Jeg leser mest på bussen jeg også. Blogging er jo lesing det også. Selv om det ikke er bøker involvert så er det mye som er verdt å lese. :D

Tore R. sa...

Blir mer morsomt når du koser deg med å skrive, det var noen dager du klaget din nød over inspirasjon oa. Men du var søt da også, nå vet jeg at du også er morsom :)

Har studert bokhyllene dine men kan nok ikke finne noe jeg også har sånn umiddelbart. Må visst faktisk handle litt bøker snart her, var lite å velge mellom sist jeg startet på en ny.

PS - om du finner meg på trappen din så tror jeg ikke du trenger å være engstelig.

Siven sa...

Jeg antar jeg har en bokhylle som er preget av å være jente... ;)

Det er viktig å ha uleste bøker tilgjengelig. Eller så kan en jo ha noen favoritter stående til relesing. Hvis en klarer det da.

Jeg hadde nok være engstelig uansett. Hvis du har klart å finne trappen min så klarer nok andre også det.