mandag, desember 27, 2010

Bærkake med vaniljeis

Etter middag måtte en jo ha noe søtt! Igjen... Det har vært et evig etegilde denne julen. :)

Hentet derfor frem mikseren og laget en kjapp bærkake. Veldig enkel og grei og ikke FOR søt.

 Du trenger:

  • 200 g smør, romtemperert/mykt
  • 3 dl sukker
  • 4 egg
  • 1 dl melk
  • 4 ½ dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • ca. 2 dl blåbær , evt. solbær, bringebær eller jordbær. Det går an å bruke frosne bær, men da må de ikke tines først.

 

Slik gjør du:

 

Pisk smør og sukker hvitt og rør inn ett og ett egg.

Bland alt det tørre sammen. Rør vekselvis inn melk og den tørre blandingen.



Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne.

Dryss bærene over og trykk noen ned i røren.

Stek kaken på 175 °C i ca 30-35 minutter.

Dersom du bruker frosne bær, må kaken trolig steke noe lenger. Legg da et ark bakepapir over kaken når den er gyllenbrun.

Du ser at kaken er ferdig når den ikke lenger har en liten nedsenkning på midten.



Kaken ble veldig saftig! Server med vaniljeis og noen bær.

I kveld fikk vi også gjester så vi slapp å spise hele selv. ;)

Hvis du ikke har lyst å spise hele så kan denne kaken godt fryses ned til en annen anledning.

Fortsatt god romjul! 

1 kommentar:

Hanne sa...

åj...så jo godt ut jo...yummi-yummi,
mulig æ prøve denna på onsdag, får gjester da.