søndag, desember 12, 2010

Julegleder!

Ja, ikke blomsten altså... Det er en blomst som heter juleglede sant? Google..... joda det var det! Trodde et øyeblikk at jeg blandet med julestjerner... som også er en blomst i tillegg til noe en henger i vinduet når 1. desember nærmer seg.


Slik ser de ut for de som ikke helt husket...

Juleglede:

Julestjerne: Kommer gjerne dekket i glitter av en eller annen grunn..Eller sånn hvis en er litt kunstnerisk og huslig av seg:Men tilbake til det jeg hadde tenkt å skrive om. Ting som gir juleglede eller som en gleder seg til når julen nærmer seg. En av de mange tingene jeg gleder meg til når det nærmer seg jul og som jeg tenker på når jeg vet at julen faktisk kommer i år også (gjerne etter at alle andre har mast om jul, julepynt og gaveren stund og vi har trukket minst 8 dager ut av julekalenderen på jobb...) er den tjekkiske (?) filmen "Tre nøtter til Askepott". Filmen der alle stemmene leses på norsk av èn mann (blir nesten som et eventyr fortalt av en bestefar som gjerne vil lage hørespill helt alene) og kostymene er deilig eksentriske og sikkert ikke heeelt tidsriktige (dog bedre enn noen Robin Hood film en noen gang har sett). Liker spesielt godt stemor sin "hatt" på ballet. Den er baaaare lekker! :D Prinsen er sånn passe pen og det er vel omtrent riktig for heltinnen Popelku (Askepott) også.

Jeg tror jeg har sett hele eller deler av denne filmen omtrent 24 ganger. Det at denne spilles på tv er en av veldig, veldig, veldig få ting som kan få mine brødre til å våge å vekke meg en morgen. Grinete MorgenSiv er IKKE kult sånn ellers, men 24. desember kan en jo ikke være sur! :D 

Og DER var jeg på viddene igjen..

Jeg hadde jo tenkt å nevne flere ting.

Jeg nevner i fleng! Mandariner (som resten av året smaker mye bedre, for ikke å snakke om har langt færre steiner), marsipangriser (som er altfor søte og klissete til at noen gidder å lide seg gjennom de resten av året) , kalendersjokoladen (som er like kjip hvert år hvis en ikke har investert i en skikkelig dyr en....), peisvarme (hjemme i stua hos mor), PINNEKJØTT (!!) (det blir ikke egentlig jul før det lukter pinnekjøtt i huset), nøtter (jeg spiser de ikke, det er for mye stress og for grisete, men det er veldig koselig at de ligger der i skålen sin) og JULEØL (Nøgne Ø sitt var veldig godt i år).


Ja, jeg vet det ikke selges mandariner i butikken det heter vel strengt tatt klementiner, men hjelpes... det var da mandariner en kalte det når en var liten. Noen ting legger en bare ikke bort. Nyter faktisk 1 eller 5 i skrivende stund. :)


Hva er det som gjør at vi gjerne vil ha smakløs, dårlig pakket sjokolade, sitrusfrukt med digre og mange steiner og most mandel med sukker i i desember? Jo, det er jo selvsagt det at det var det vi fikk som barn og at det er slik det "alltid" har vært. Det er jo det som er tradisjoner. Det som gir oss trygghet og den gode varme følelsen i kroppen. :)

Tidligere var det også for meg lukten av sigar i stua. Noe som selvsagt ikke skjer lenger siden det ville være tilnærmet skandaløst å røyke inne! Skrekk! 

Uansett, alle har jo selvsagt forskjellige ideer om hvilke ingredisenser som skal til for å lage jul, men dette var nå et lite utdrag av mine ting. Ellers er det jo selvsagt juletre og ikke minst julegaver! :D *Glede seg masse*

1 kommentar:

Hannemor sa...

Ååå som jeg kom i julestemning nå da.. vi skal også spise pinnekjøtt i år, e voksen opp med ribbe, men i år blir det svigermors middag, og gjett om jeg gleder meg.