mandag, desember 27, 2010

Nakkekoteletter med grønnsaksstuing

Det var jo egentlig meningen at vi skulle ha lapskaus med hjort i dag, men vi glemte rett og slett å ta opp hjortekjøttet fra fryseren. Måtte dermed erstatte dagens middag med det som var planlagt for i morgen.

Hjortekjøttet er nå tatt opp... 

Bildet er hentet fra matprat.no
Jeg fikk dessverre ikke tatt eget bilde. Kameraet bestemte seg for å ikke være samarbeidsvillig og de rundt bordet var utålmodige.

Store sterke menn hadde vært i skogen for å hogge ved og ungdommene var klare for frokost. ;)

Denne oppskriften gir ca 4 porsjoner.

- 4 Nakkekoteletter
- Smør/olje til steking

Forvarm ovn til ca 200 grader. Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak. Brun i stekepanne og legg de over i ildfast form ev. langpanne. Dekk til med aluminiumsfolie og sett inn i ovnen. Her kan de stå og kose seg nesten til evigheten uten å bli tørre.

Mens kotelettene står i ovnen lages tilbehøret.

Du trenger:

- ca 75 gram bacon
- 2 store tomater
- 2 løk
- 1/4 purreløk
- 1/2 rød paprika
- 2 gulrøtter
- 2 ss paprikapulver
- 2 dl kjøtt- / grønnsaksbuljong (kan inneholde gluten, sjekk pakken)
- 4 ss fløte
- 1 ts sukker
- salt
- pepper
- 6 poteter
 
Snitt et kryss i toppen av tomatene og legg de ca 1 minutt i kokende vann. Fisk de ut og avkjøl kjapt i iskaldt vann. Da løsner skallet lett.

Del tomatene i skiver. Skrell og del løken i små båter, skjær paprika og gulrøtter i strimler. Skjær tynne ringer av purreløken.

Skjær bacon i biter og stek i dyp stekepanne eller en gryte. Når baconet er sprøtt tilsetter du løken, purreløken og gulrøttene. Stek til løken er gylden og gulrøttene er begynt å bli møre. Tilsett da paprika og tomat.

Hell i buljongen og la det hele koke inn på middels varme.

15 minutter før servering tilsetter du fløten og smaker til stuingen med salt, pepper og sukker. La stuingen putre forsiktig på lav varme frem til den skal på bordet.

På dette tidspunktet tar du også aluminiumsfolien av kjøttet og lar kotelettene stå noen minutter under grill slik at de får tilbake fin stekeskorpe.

Serveres med kokte poteter og ev. ønsket saus.

Mor laget saus av kotelettsky og litt lånt stuing etter innfallsmetoden så har derfor ikke skrevet oppskriften her. Vanlig skysaus eller brunsaus vil fungere helt fint.

Dette gikk rett hjem hos de rundt bordet og spesielt stuingen fikk mange komplimenter. Jeg har derfor skalert opp oppskriften litt i forhold til det jeg laget. Det ble rett og slett for lite. Trodde i utgangspunktet at jeg hadde laget altfor mye, men den forsvant!

Ingen kommentarer: