mandag, september 26, 2011

Dag 9 – Dagens middag

Det er på tide med litt mat igjen. Dette er egentlig et innlegg jeg skrev for en tid tilbake, men siden jeg laget dette i dag så ble det dessverre ikke en ny oppskrift på dere. Etter overtiden i dag var det godt med noe "skikkelig mat". Det der at suppe er "skikkelig" er det vel bare damer som kan påstå. Syns det er så rart det der jeg at de fleste menn insisterer på at noe ikke kan kalles middag hvis det ikke er poteter og kjøtt tilstede. 

Er det sånn i heimen hos dere også?


Til 1 person (holder kanskje til to) trenger du:
 • 1 løk
 • smør til steking
 • 200 gr brokkoli
 • 200 gr blomkål
 • 4 dl utblandet grønnsaksbuljong
 • 2 ss smør
 • 5 ss hvetemel
 • 2 dl matfløte/melk
 • 1 ts pepper
 • 150 gr revet jarlsberg
 • 1 tortillalefse

Kutt løken i små terninger og surr den i smør i en gryte. Når løken er mør tilsetter du blomkålen, halvparten av brokkolien og buljongen. La dette koke til grønnsakene er møre (ca 10 minutter).

Når den er kokt moser du blandingen med en stavmikser.

Smelt smør og rør hvetemelet godt inn slik at det ikke er klumpete (det skal ikke bli brunt så pass på varmen). Tilsett fløten/melken litt etter litt og rør dette jevnt.

Bland melkeblandingen sammen med grønnsaksmosen i en gryte. Smak til med pepper og ev. salt. Jeg brukte ikke salt i denne da jeg syns buljonen holder, men det er smak og behag.

Dette er tidspunktet der du ser om suppen er for tynn eller for tykk. Tilsett mer melk dersom den er for tykk og la den koke inn litt før du går videre dersom den er for tynn. 

Ha oppi resten av blomkålen (delt i små buketter) og la suppen stå og putre/trekke. Og som i alle tilfeller når en "koker" melk eller fløte så må en passe på litt. Det koker FORT over! Det hold på å gå helt galt her i dag. :)

Del en tortillalefse i to. Legg ca 100 gr av osten (spar nok ost til at du kan drysse over suppen) utover den ene halvdelen og legg den andre halvdelen på toppen. Legg lefsen i en tørr stekepanne på middels varme. La den ligge til osten er smeltet og den har blitt lett brun på ene siden. Snu den og la den brunes på den andre siden også. 
Når lefsen er ferdig "stekt" så er suppen også klar til servering.

Aus opp en stor porsjon med suppe (pass på å få med noen av de deilige brokkolibitene, dryss ost og litt grovmalt pepper over. Server med ostetortillaen delt i trekanter.


Ostetortillaen kan brukes til nesten ALT! Litt chilli er godt inni der, ev. andre krydder du liker. Kan brukes til gryter, supper, eggeretter osv osv. De er også veldig gode helt for seg selv. Prøv sammen med guacamole! Så har du noen ekstra etter tacomiddagen i helga så vet du hva du skal gjøre. ;)

Det var altså dagens middag. Enjoy! ;) 

4 kommentarer:

Tore R. sa...

Har sagt det før og sier det igjen, du er utrolig flink! *deler ut stjerner*

Tore R. sa...

Har sagt det før og sier det igjen, du er bare utrolig flink! *dele ut stjerner*

Whitebite sa...

looks yummy.

Siven sa...

Det var det jammen også! ;)

Snart kommer det heftige høstsupper på løående bånd. DET blir bra det! ;)