Ingredienser:
- 500 g møllerens grovbakst
- 1 ss smør eller olje
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1,5 dl solsikkefrø til deigen
- 0,5 dl solsikkefrø til "pynt"
- 25 g fersk gjær
- 3 dl vann
Spar litt av melet til justering og utbaking. Bland alt det tørre i en stor bolle. Smelt smør, tilsett vann og juster temperaturen til ca 37 grader. Bland gjæren ut i væsken. Hell væsken over det tørre og elt deigen godt i ca 5 - 10 minutter. Juster konsistensen med mel eller litt mer vann.
Dekk bollen med plast og sett bollen på et lunt sted. La deigen heve i ca 1,5 time.
Etter heving skal rundstykkene rulles ut. Del deigen i passe stykker (8 - 10 stk). Form deigleivene til rundstykker, pensle med vann og rull hver enkelt i solsikkefrø. Legg rundstykkene på en bakepaprikledd stekeplate, dekk med plast og etterhev i ca 30 minutter.
Stek midt i ovnen på ca 220 grader i 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
Mine ble spist med deilig jarlsberg og chorizo.
4 kommentarer:
ååå..snadder!!
Ja, de var gode. Fungerer helt fint å fryse de også. Så kan de tas opp når en trenger.
Deiga er laga og eg er spent på resultatet :)
Håper det blir bra! :-)
God jul!
Legg inn en kommentar