tirsdag, desember 21, 2010

Sola snur snart! (Sjokolademuffins)

Det er solsnu-dag i dag og julaften er en dag nærmere.

I dag har jeg levert fra meg to julegaver til og fått noe selv. Truffet venner på Kaffemisjonen etter jobb og fikk deilig peppermyntete og croissant. Er vel kanskje litt rart å gå på et sted som heter Kaffemisjonen og så drikke te, men de har veldig god peppermyntete i løsvekt og hvis spør så får en gratis påfyll også. ;) Koselig sted.

Når jeg endelig kom meg hjem til min egen stue og middagen var overstått så klarte jeg ikke helt å legge vekk bakingen. I dag måtte jeg lage noe som ikke minnet om jul i det heletatt. Valget falt på sjokolademuffins.


Ingredienser:

- 2 egg
- 200 g sukker
- 160 g smør, smeltes
- 130 g hvetemel
- 6 ss kakao
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1,5 dl melk

Slik gjør du:

- Varm stekeovnen til 180ºC.
- Smør muffinsformen, eller finn frem papirformer.
- Pisk egg og sukker sammen.
- Bland sammen mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker i en beholder
- Rør inn den tørre blandingen og melken litt etter litt.
- Bland inn smeltet smør. 
- Stek i ca 20 til 25 minutter hvis du lager medium muffins. Tilpass tiden til størrelsen. Store muffins trenger ca 30 minutter.

Test om de er ferdigstekt med en bakepinne eller annet tynt redskap.


En velger jo selv om en vil eksprimentere litt mer. Kanskje sjokoladebiter eller forskjellig type glasur? Lurte på å prøve sjokoladebiter av hvit sjokolade, men er redd de bare smelter bort. Kanskje neste gang.

I dag fikk de hvit sjokoladeglasur og litt pynt. :)



 Glasur: 

- 100 gr smeltet smør
- 350 gr melis
- 100 gr hvit sjokolade
- 6 ss melk
- 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
Varm smør og melk i en liten panne og tilsett sjokoladen i biter. Rør blandingen godt sammen og ta den av varmen. Det er litt viktig at blandingen ikke koker. Rør så melis og vaniljesukkeret inn i sjokoladeblandingen. Kjøl ned mens du rører av og til.

Muffinsen holdes i bunnen og dyppes i glasuren. Ev. kan du bruke mer melis for å få glasuren stiv og så sprøyte den på. Siden jeg ville ha mest mulig sjokoladesmak og ikke den mer kjente smaken av melis så gikk jeg for den første varianten.

 Jeg er sikker på at disse er veldig gode sammen med et glass melk, eller kanskje kakao?

2 kommentarer:

Hanne sa...

Ååå....sånne må du bake når æ kommer til Bergen :)

Siven sa...

Det skal nok kunne ordnes. :)