mandag, mars 28, 2011

Potetsuppe +++

Forhåpentligvis siste dag med sykdom her i dag. Er blitt i ganske god form, bare litt tett og gruff igjen. Satser derfor på jobb i morgen, men for å være helt sikker så tenkte jeg at en suppeboost kunne være lurt.

Har derfor laget potetsuppe med sprøstekt bacon og grove krutonger i dag.


Til en stor bolle trenger du:
  • 200 gr potet
  • 1/2 løk
  • 4 dl vann
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 25 gr bacon
  • 1 skive brød i ønsket grovhet
  • salt 
  • pepper

Kutt løk og poteter i terninger. Fres løken kjapt i en gryte. Den trenger ikke brunes, men skal mykne litt. Ha potetene og vannet oppi gryten sammen med løken. Kok under lokk til potene er møre.

Mens det koker kutter du brødskiven i terninger. Krutonger blir vanligvis laget av loff, men jeg syns ofte det fungerer vel så bra med grovere brød, i alle fall til suppe. Fin måte å bruke opp restebrød fra fryseren. I dag tror jeg det var gulrotbrød hos meg.

Brødterningene kan enten stekes i ovn med olje og salt, eller i stekepanne.

Når krutongene er stekt kutter du bacon i terninger og sprøsteker de i en stekepanne. Med litt multitasking burde dette arbeidet kunne være ferdig omtrent samtidig som potetene er ferdigkokt.

Når potetene viser seg å være møre tilsettes smør og melk. Mos så hele blandingen med en stavmikser. Det er nå du må tilpasse tykkelsen med mer melk hvis den blir for tykk. Dette kommer mye an på hvilke poteter du har brukt.


Etter mosing setter du suppen tilbake over varmen og smakssetter med pepper og salt. Hell i bolle, dryss krutonger og bacon over og nyt! :D

2 kommentarer:

Shy sa...

Takk for oppskrift. Den skal eg jammen lage ein dag :)

Siven sa...

Bare hyggelig det. Den er god, når den har fått litt krydder i alle fall. :D

Koselig at du stakk innom.