Meny:
Avokadosuppe
Stekt kveite, sommersalat, asparges, stekt sitron og poteter med pepperrotsmør
Proseccogele med frukt
Siden geleen skulle stivne så laget vi denne først. Vi valgte å fordele geleen i glass, men den kan også lages i en større bolle.
Dessverre så fikk vi ikke geleen til å stivne, men legger ved oppskriften uansett. Det er litt uklart for oss hvorfor dette ikke gikk bra, men vi har en følelse av at vi brukte for lite gelatin. Engelske gelatinplater er kanskje større enn norske?
Oppskriften er hentet fra JamieOliver.com, tilpasset og oversatt.
- 1 boks blåbær
- 1 boks jordbær
- 1 boks bringebær
- 4 plater gelatin (her er det mulig du må ha tak i den store typen)
- 140 ml hylleblomst cordial
- 2 toppede ss sukker
- 425 ml nedkjølt Prosecco
- nedkjølte skåler
Legg gelatinplatene i kaldt vann. La de ligge der til de er myke før du heller vannet av. Press også resten av vannet ut av gelatinen. Legg gelatinen tilbake i bollen sammen med hylleblomst cordial og smelt dette over vannbad. Rør hele tiden til blandingen er blitt til sirup. Tilsett sukker og rør dette også inn til alt er oppløst. Ta bollen av varmen og la den stå til kjøling.
Nå tar du frukt, skåler og Prosecco ut av kjøleskapet. Dette må være kaldt for at geleen skal bli skikkelig. Poenget er at boblene i Proseccoen blir fanget i geleen. Hell Prosecco oppi hylleblomstsirupen, FORSIKTIG! Hvis du heller for fort vil det hele bruse over (det lærte vi...). Ha frukt og Proseccoblanding oppi formen og sett de til kjøling. Dersom blandingen er korrekt laget skal den stivne i løpet av ca en time.
Før servering kan du legge formene i varmt vann slik at geleen løsner. Snu formen og geleen faller ut.
Selv om dette ikke gikk helt etter planen hos oss så smakte vi på den. Veldig god, så dette må nok prøves igjen ved en senere anledning. :)
Mens geleen stivnet laget vi forrett.
Avocadosuppe var svært enkelt å lage, men her kunne en nok gjort en del tilpassninger for å få den til å bli enda bedre.
Grunnoppskriften var som følger:
- 2 godt modne avokado
- 1,5 dl kremfløte
- 1 l hønsebuljong
- salt
- pepper
- cayennepepper
SVÆRT enkelt og greit, men ikke superspennende. Vi tilsatte derfor litt reker i hver skål og en skje crème fraiche.
Dommen ble at suppen var god, men litt tynn. Mengden buljong kunne vært redusert med noen desiliter og en kunne også gjerne hatt enda mer avokado i.
Til slutt tilbereding av hovedretten: Stekt kveite, sommersalat, asparges, stekt sitron og poteter med pepperrotsmør
- 1 stk isbergsalat
- 1 stk agurk
- 1 boks lettrømme
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1/2 ts pepper
Poteter:
- 800 gr mandelpoteter
- salt
- dill
Pepperrotsmør:
- 1 dl kremfløte
- 200 g smør i terninger
- Saft av 1/4 - 1/2 sitron
- salt
- pepper
- 1 - 2 ss revet pepperrot
- 1/2 - 1 ss revet sitronskall
- 1 ss hakket persille
Sausen helles over potetene og blandes godt inn rett før servering.
Stekt asparges og stekt sitron:
Asparges renses litt dersom dette er nødvendig. Sitron deles i båter. Smelt smør i stekepanne og brun sitronbåter og asparges lett. Dette gjøres gjerne rett før servering slik at det er lunt når det skal spises.
Stekt kveite:
- 4 kveitekoteletter
- smør til steking
- salt
- pepper
Fisken var god, salaten var god, asparges var godt og poteter med pepperrotsmør var VELDIG godt! :) De fleste tallerkenene var tomme og alle jentene var fornøyde. Det var alt i alt en god kveld!
Innlegget er også postet på den helt nye siden til matklubben.
5 kommentarer:
mmm..nå ble jeg sulten. Takk for det!
Etter dagens to konfirmasjoner føles det som om jeg aldri blir sulten igjen... ;)
Matklubb høres høres kjekt ut...alltid interessant å smake og lage nye retter....synd med geleen og jeg har hørt før at det er vanskelig å få gele til å stivne med frisk frukt oppi. Kanskje for mye vann i frukten????
Ja, der er litt uklart det der med geléen. Trodde jo det skulle gå greit med bær da. Vet ingenting stivner hvis en bruker ananas eller kiwi.
Matklubb er helt klart en koselig ting. :D Vi skulle egentlig ha en til nå 28. mai, men det ser ut som om det må avlyses. Får ta det igjen til høsten. :D
Inspirerende!
Legg inn en kommentar