søndag, januar 30, 2011

Vafler av ukjent opphav

En av grunnene til at jeg begynte med bloggen og alle matoppskriftene var for å ha en bedre måte å lagre de for ettertiden. Både for meg selv og for at andre kan bruke de.

I dag ryddet jeg gjennom en masse gamle håndskrevne lapper fra da jeg var yngre og fikk oppskrifter med meg på hybel. Jeg tvang min mor til å gå gjennom flere av mine favorittoppskrifter slik at jeg kunne ha de når jeg ville lage til meg selv.

De fleste av de var skrevet i min fryktelige håndskrift på vanlig linjert skriveblokk-papir. Ikke særlig pent. I dag har jeg bladd og skrevet og bladd og skrevet mer. Helt bakerst i en plastmappe fant jeg til slutt denne lappen:


Jeg må helt ærlig si at jeg ikke har noen anelse om hvor denne oppskriften kommer fra. Jeg vet ikke hvem som har skrevet den, eller hvorfor jeg har den i mappen min. Den er tydelig revet av noe som den en gang var teipet fast til.

Jeg kan ikke si at jeg noen gang har prøvd denne oppskriften, men i følge lappen skal de være knallgode! :D Det kan jo være de var det siden jeg har stjålet denne lappen, men......

Jeg lover at dette blir oppskriften jeg bruker neste gang det skal lages vafler her i huset. For nå nøyer jeg med å legge den ved her skulle dere ønske å prøve.

"Knallgode vaffler!
  • 2 egg
  • 2 ss sukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 2 dl fløte
  • 6 dl kefirmelk
  • 75 gr smeltet smør
  • ca 4 1/2 dl hvetemel
Slå røren sammen og la den svelle litt før du begynner å steke."

Gi meg en tilbakemelding da hvis dere gjør et forsøk. ;)

6 kommentarer:

Jeanette sa...

Jeg gjorde det samme da jeg flyttet ut. Har en hel boks med håndskrevne lapper og utrevne sider fra blader. Finnes nok mange godbiter i den boksen :)

Siven sa...

ER litt gøy med sånne skatter. :D Jeg må innrømme at jeg kaster alle lappene nå. De er rett og slett for stygge til å få sentimental verdi.

(Tok vare på akkurat denne.... :) )

Hannemor sa...

Har en gammel hjemmelaget kokebok fra 1993, og så en boks fra den "nye" starten i 2006. Masse rare oppskrifter som sikkert skulle vært gått gjennom.. skremmende mye kakeoppskrifter, ikke så mye middagsretter gitt.. har aldri likt det der brasseringen på kjøkkenet så enormt mye, bortsett fra når resultatet smakte søtt og lignet på kake.

Siven sa...

Innimellom må en rydde i slikt.

Det jeg har gjort i dag er å gå igjennom de, kaste de jeg ikke trenger lenger, lage innlegg i draft-versjon her på bloggen og så avventer vi laging og bildetaking på senere tidspunkt.

Jeg vet ikke helt hva jeg foretrekker å lage jeg. Jeg har vel funnet ut at det er enklere å lage "pene" kaker enn det er å lage "pene" middager, men det er nå en gang sånn at det er mer hverdagsliv enn fest i løpet av ukene.

Anonym sa...

Det er ihvertfall ikkje din håndskift :O)

Tia

Siven sa...

Helt klart ikke! :)