onsdag, januar 26, 2011

Potetmos med bacon og sopp

Var litt lat i dag og trengte kjapp og enkel, men god middag.

Jeg er veldig glad i potetmos og dette er en variant som gjør den til hovedrett og ikke tilbehør. I disse lavkarbotider så er dette helt klart ikke bra, men det var akkurat det jeg følte for. :)


Til en person trenger du:

  • 350 gr poteter
  • 100 gr bacon
  • 100 gr champignon
  • 50 gr hvitost 
  • ca 1/2 dl matfløte
  • 1/2 liter kjøtt/grønnsaksbuljong
  • gressløk
  • 1 ss smør
  • pepper

Skrell og kutt potetene i store terninger. Kok i buljongen til de er møre.

Mens potetene koker skjærer du bacon og sopp i biter og steker i en stekepanne. Baconet bør være sprøstekt. 

Sil potetene og mos sammen med revet ost og smør. Tilsett fløten til du har ønsket konsistens på potetmosen. Smak til med pepper.

Server potetmosen med bacon, sopp og finhakket gressløk på toppen.

Dette er også deilig trøstemat skulle en føle seg litt uttafor. ;)

    2 kommentarer:

    Hannemor sa...

    ååå...jeg er på lavkarbo, men må vurdere denne til helga.

    Siven sa...

    Litt unntak er det jo lov å gjøre da... ;)