Dette er latterlig enkelt å lage og SÅ godt!
Du trenger:
- 1 potte basilikum
- 75 - 100 gr parmesan
- 5 -6 ss pinjekjerner
- 1 - 2 fedd hvitløk
- 5 - 6 ss olivenolje
- sitronsaft
- salt
- pepper
Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Mens de blir varme og lett brune rasper du parmesan og rensker hvitløksfedd. Pass godt på så ikke pinjekjernene svir seg. Det får FORT fra brun til svidd!
Kjør basilikumbladene, parmesanen, pinjekjerner og hvitløk sammen i en foodprosessor. Hvis du vil ha en grovere pesto kan du bruke morter, men jeg syns gjerne det blir litt mye gris.
Tilsett olivenolje litt og litt og kjør det hele sammen til pestoen har den konsistensen du ønsker. Smak så til med sitronsaft, salt og pepper.
Ferdig!
Den passer godt til nesten alt, men hos meg ender den som oftest opp på brød/sandwich eller pasta.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar