fredag, februar 25, 2011

Basilikumpesto

Det er mange ting en lærer å like etterhvert som en blir voksen. For meg er en av de tingene pesto, eller egentlig er det vel basilikum jeg har begynt å like, men det gjør også pesto til en GOD ting.

Dette er latterlig enkelt å lage og SÅ godt!

 Du trenger:
  • 1 potte basilikum
  • 75 - 100 gr parmesan 
  • 5 -6 ss pinjekjerner
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 5 - 6 ss olivenolje
  • sitronsaft
  • salt
  • pepper


Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Mens de blir varme og lett brune rasper du parmesan og rensker hvitløksfedd. Pass godt på så ikke pinjekjernene svir seg. Det får FORT fra brun til svidd!


Kjør basilikumbladene, parmesanen, pinjekjerner og hvitløk sammen i en foodprosessor. Hvis du vil ha en grovere pesto kan du bruke morter, men jeg syns gjerne det blir litt mye gris. 


Tilsett olivenolje litt og litt og kjør det hele sammen til pestoen har den konsistensen du ønsker. Smak så til med sitronsaft, salt og pepper.


Ferdig! 


Den passer godt til nesten alt, men hos meg ender den som oftest opp på brød/sandwich eller pasta.

Ingen kommentarer: