tirsdag, februar 15, 2011

En reiser gjerne "langt" for gode ting... (pasta med ovnstekte grønnsaker)

En helg for en tid tilbake ble Siven bedt på besøk til venninne S. For Siven som bor dønn, midt i sentrum så er det et stykke å reise med bussen til venninne S. Det tar ca en halvtime..... Venninne S er ikke enig i at det er langt og planlegger til Sivens store skrekk muligens å flytte ENDA lengre unna.... sjokk, skuffelse og vantro fra min side!

Det er når en har denne typen diskusjoner med venner at en skjønner at en er litt bortskjemt når det kommer til sentralitet. Og hva bruker jeg det til? Nesten ingenting er det ærlige svaret. Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg benytter meg av et variert kulturtilbud, tilgjengelighet til butikker, utvidet og STORT sosialt liv osv osv. Alle disse andre tingene en skal, bør og er forventet å gjøre når en bor i by.

Det jeg benytter meg av er relativt kort vei til jobb, søndagsåpne butikker, 7-eleven på hjørnet og muligheten til å si ja og stille til sosialt liv på svært kort varsel. Når det er sosialt liv å oppdrive selvsagt. Ikke så ofte som en kunne tenkt seg kanskje, men akkurat nok til at en har råd. Sentralitet fører også med seg at jeg slipper taxikø og taxikostnad når jeg har vært ute etter midnatt. Jeg betaler gjerne litt ekstra husleie for den siste der kjenner jeg.

Men nå surrer jeg meg bort. Jeg skulle jo skrive om det gode jeg fikk servert når jeg var på besøk!


Det er alltid koselig å komme ut der på besøk. En av de stedene jeg kan slumpe sammen i en stol og til en viss grad være dårlig selskap. Venninne S og Herr S (samboeren) har flere ganger reddet meg og gjort verden til et bedre sted på dager der jeg har vært småredusert og dehydrert etter sene nattetimer dagen før. Deilige mennesker! :)

Og her sist gang fikk jeg også deilig mat. (Det var da voldsomt som en skulle prate seg bort!)

Venninne S laget noe som er svært enkelt, men også veldig godt, og mettende som bare fy.

Til oss 3 + en liten en brukte hun:
 • 3 - 4 paprika i forskjellige farger
 • 1 stor løk
 • 1  squash
 • 6 champignon
 • 1 boks cherrytomater
 • ca 1 blokk fetaost 
 • 4 - 5 fedd hvitløk
 • salt
 • pepper
 • tørket basilikum
 • ca 300 gr fullkornspasta
 • parmesanost
 • godt brød

Forvarm ovn til 200 grader.

Skjær paprika, løk, squash, champignon i ganske store biter. Ha dette i en langpanne. Hvitløksfeddene skrelles og presses så med flatsiden av en kniv slik at smaken sprer seg godt. Spre disse i langpannen.


Dynk alt med en god olivenolje, krydre med salt, pepper og tørket basilikum. Oregano eller timian kan sikkert også brukes.


Sett langpannen i ovnen og stek i ca 15 minutter. Imens skjærer du tomatene og fetaosten i biter. Når ca 15 minutter er gått legger du tomatene og fetaosten i langpannen og lar det hele stå i nye 15 minutter.

 
Serveres med fullkornpasta og parmesan. Ha godt brød til.


Det var en fin lørdag før det ble LAAAANG busstur tilbake til byn sammen med en milliard ungdommer og NHH-studenter som sang, hoiet, flørtet og klinte. DET var kos det! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

He he, rene ekspedisjonen å komme ut hit ja :-)
men bra du ikke reiser tørst og sulten hjem igjen!

Siven sa...

Nei, det har nok aldri skjedd det...

Åh, nei! Glemte jo helt at jeg fikk smoothie også!