lørdag, februar 05, 2011

Ting en har lært på en lørdagskveld

I kveld har jeg lært noen ting om min egen leilighet, om naboens leilighet og om naboen.

Naboen det er snakk om bor vegg i vegg. Det er selvsagt feil å kalle det paret som bor der bare for naboen, det burde vel være naboene, men samma det.

Tilbake til det jeg har lært. 

Jeg har lært at når naboen lager mat så lukter det intenst i min leilighet. I skrivende stund lukter det hvitløk. Det lukter så intenst hvitløk at jeg nesten blir litt dårlig, her jeg sitter med tekoppen min. Som forresten inneholder fersken-mango-te. Deilig!


Jeg vet ikke hva det er naboen lager som lukter hvitløk (de helt klart har brukt for mye...), men jeg håper han/hun/de er ferdig med kokkeleringen snart, slik at jeg igjen kan nyte lukten av te og leilighet som trenger en støvklut. Deilig hjemmekoselig.

Det andre jeg har lært er at naboen ikke kokkelerer så ofte. Dette har jeg dedusert ut fra at jeg har bodd her i snart 3 år og naboen har bodd her i minst 2, uten at jeg tidligere har kjent matlukt.....

Før bodde det en skikkelig bråkete 19-åring der inne, som hadde for mange bråkete 19-årige venner og ufattelig dårlig musikksmak. Jeg ble invitert på en av de bråkete festene en gang da, og det var jo smigrende, men jeg sa nei.... Jeg liker nåværende nabo bedre, på tross av hvitløkslukten.

Det tredje jeg har lært er at naboen har annet type kjøkken enn jeg har. Det bråker nemlig noe så infernalsk nå, denne ene gangen de lager mat, rett og slett fordi naboen åpner og lukker, nei ikke lukker, SMELLER skapdørene igjen hvert halve minutt.

Jeg selv har et kjøkken med sånne gammeldags skyvedører. Som det er dønn umulig å smell med!


Jeg gjentar for meg selv det tidligere håpet.....de er sikkert snart ferdige!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du er klar over at ved å setje eit eller anna som luktar (eller kanskje helst - stinkar) på komfyren og så slå på vifta for fult, ja så kan det kanskje hende at du kan ta ein grusom hemn!

Siven sa...

Tror de lider oftere enn jeg gjør uansett. Både på grunn av mer eller mindre mislykkede matlagingsforsøk OG på grunn av at jeg med den hosten jeg presterer hver morgen mellom klokken 6 og halv 7 må klare å vekke hver eneste nabo i mils omkrets. :D