lørdag, februar 26, 2011

Hverdagsskatter

Nei, ingen småbarn med blomster i hånd, pusekatter med koseblikk, blomter i deilig vase på bordet eller kjæreste med middagen klar. Her i Siven sitt liv er det langt mindre "familieprat" enn i mange andre blogger fra damer (jenter?) på min alder.

Det viste seg i dag at det ikke bare er i madrassen en kan finne bortgjemte skatter. Også UNDER senga kan en finne ting en ikke visste at en hadde lenger. Ja, nå skal det sies at under min seng var det ikke levelige forhold. Hybelkaninene hadde mutert først til elefanter og så over i dinosaurer tror jeg. Det gromla og skreik voldsomt under der og de løp for livet når jeg kom med støvsugeren. Men jeg fikk tak i de! :)

Nede til venstre kan du se det fine grisebildet som min mor har tegnet til meg.

For å kunne støvsuge skikkelig under der måtte jeg hente ut de superpraktiske boksene med hjul på, som jeg kjøpte på Claes Olson for noen år siden. En av de inneholder sengetøy og håndklær (den blir hentet ut relativt ofte), men i de to andre var det litt mer uklart hva som gjemte seg. Jeg har ikke hatt disse ute på... ja for lenge til at jeg vil innrømme det tror jeg.

Så i dag når jeg var litt mer nøye i husligheten enn jeg pleier å være så dukket det opp spennende ting. Jeg var på vei til å sette de inn igjen da jeg ble litt nysgjerrig.... hva er det egentlig inni der?

Åpnet den ene og fant 4 kortstokker, 3 gamle (uåpnede) filmer fra Foto Knutsen, et gammelt kamera (med film og trolig bilder i...), konvolutter, bilderammer uten bilder i osv osv. MASSE skrot altså.

Så åpnet jeg den andre, og ved første øyekast så det bare ut som om jeg hadde gjemt unna gamle t-skjorter. Du vet sånne som du har tenkt skulle brukes neste gang noe skal males, pusses eller fikses og så kastes etterpå. Arbeidsklær... De blir jo selvsagt aldri brukt til det, for en gidder jo ikke å gå å lete etter de når en har tenkt å gjøre noe sånt som å male, pusse eller bli skitten på andre måter. Da finner en jo heller noen av de gamle klærne som faktisk ligger i skapet...

Men uansett... jeg bestemte meg for å være hard her i dag og begynte å putte de gamle t-skjortene i poser. Noen skulle kastes og andre skulle til Fretex. Og hva fant jeg under "arbeidsklærne"? Jo, der fant jeg 4 (!) hele sett med Devold og Ulvang ulltøy! Jeg trodde de var borte for LENGE siden og har jo faktisk kjøpt nye også. Siden sånt tøy er syndig dyrt så er dette faktisk en skikkelig skatt for meg!


Men det stoppet ikke der vet du! Helt nederst i esken lå det også en skoeske..... en Adidasskoeske av alle rare ting... Nysgjerrigheten toppet seg og jeg åpnet..... og fant BUNADSKOENE mine!!! DE har jeg lett etter! Var sikker på at jeg hadde kastet de, gitt de bort sammen med annet skrot, eller kanskje mor hadde rotet de bort.... beskyldningen har vært ytret... Unnskyld Mamman!


Nå er det ikke det jeg trenger bunadsko, men det er jo veldig fint å slippe å kjøpe nye når jeg endelig får bunaden i stand da..... En kostnad mindre. Nå MÅ jeg bare få sydd ny stakk. Det har vært en plan i minst 10 år.... Til neste år kanskje?

Nå sofa og enkel underholdning. Jeg HAR jo fortjent det nå..... ;)

2 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha, jeg må le litt også....for dette kunne vært meg. Fantastiske skatter du fant under der da.

Mistenkte underveis at du hadde gjort som jeg har gjort noen ganger; funnet igjen nedpakka tøy jeg hadde tenkt å gi til Fretex for så å begynne å se gjennom før jeg endelig skulle kjøre det avgårde. Og ende med å TA OPP igjen enkelte plagg. Tada, ny garderobe! Ikke særlig praktisk måte å rydde på.

Siven sa...

Ja, det var virkelig gøy!

Jeg har faktisk vært på vei til å plukke ting ut av Fretexposen noen ganger jeg også. Det er viktig å bli kvitt den FORT når en først har sortert.

Jeg er "heldig" som bare har ca en meter med skapplass til klær, så hos meg blir det ryddet og gitt bort ganske ofte.

Det som var i den mellomste esken får jeg heller blogge om en annen gang, for det rotet lukket jeg fort inn i esken igjen før det fikk muligheten til å spre seg i stua. Det ligger nå å godgjør seg på plassen sin under senga... ;)