mandag, januar 24, 2011

Kylling jalfrezi

Åååååh! I dag har jeg vært så flink! Kommet meg på trening på tross av litt sjaber (gøy ord) form, og så klarte jeg faktisk å lage skikkelig middag når jeg kom hjem også! Stolt! ;)

I dag ble indisk og litt eksotisk (sammenlignet med kjøttkaker i alle fall). Ja, det ble indisk med en Siv-vri i alle fall.... Jalfrezi er en indisk curry som egentlig skal lages med marinert kjøtt og grønn chilli. Denne er litt annerledes.


Funfact er at chilli i tidligere tider nok ble brukt i store mengder for å skjule dårlig smak på mat som kanskje ikke var helt spisbar lenger... Glad det ikke er tidligere tider lenger. ;)

Igjen har jeg prøvd å lage middag bare til meg selv, men dette ble kanskje litt mye det også.. Ja, ja sunt i alle fall da! ;)


Du trenger:
  • 150 - 200 gr kyllingkjøtt (i biter eller kjøttdeig)
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 100 gr fersk spinat
  • 1 boks hakkede hermetisk tomater
  • 4 cherrytomater
  • ca 1/2 ss garam masala
  • ca 1/2 ss tandori masala
  • ca 1 rød/grønn chilli
  • smør eller olje til steking
  • salt
  • 120 gr ris

Kutt løk og paprika i biter og finhakk chillien uten frø. Når det gjelder chillien så må du selv tenke over hvor sterk du liker å ha maten. Hold gjerne igjen litt hvis du ikke liker ting så sterkt. Det kan alltid tilsettes mer, men det er vanskelig å ta ut...  

Surr løken mør i en gryte. Tilsett de hermetiske tomatene, halvparten av paprikaen, spinaten revet i mindre biter, krydderet og chillien. La dette putre på middels varme i ca 10 minutter.

Del kyllingen i passe store biter og brun lett i en stekepanne mens sausen koker.

Bruk en stavmikser og mos sausen til den er fin og jevn. Du kan hoppe over dette steget hvis du vil ha sausen grov.  


Ha den brunede kyllingen, resten av paprikaen og cherrytomatene i båter oppi sausen og la det hele koke på middels varme. Hvis du på dette tidspunktet setter på risen så er det hele ferdig samtidig.

Mens det koker smaker du til med mer krydder og salt.

Legg opp risen på en tallerken, ha over saus og kyllingbiter.

Her kan du strø hakket fersk koriander over hvis du har det (det hadde ikke jeg) og servere med yoghurt naturell (hadde ikke det heller jeg).

Da var mandagskvelden nesten over. Nå skal jeg se standup på tv og så skal jeg finne senga.

Nyt mandagskvelden!

2 kommentarer:

Hannemor sa...

De lekreste retter som frister... men ser at de ingredisensene er litt eksotiske, eller er det bare at jeg ikke har lagt merke til masala...og fersk spinat..er det i krukke?
Ha en finfin mandagskveld - klem herfra

Siven sa...

Krydderet må du vel gjerne på "innvandrerbutikk" for å få tak i, ev. mulig de har det på litt godt utstyrte dagligvareforretninger. Meny er et godt tips tror jeg.

Og fersk spinat finner du i frukt- og grøntavdelingen. De selges ofte i store poser. Se etter grønne runde blader. Det går an å bruke frosne også forresten. Da kommer de i poser som ligger sammen med frosne erter og blomkål. ;)